matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz współrzędne punktów przecięcia wykresu funkcji:
Łukasz:
Oblicz współrzędne punktów przecięcia wykresu funkcji: y=-5x+3, x∈R z osiami współrzędnych. Daj odpowiedź.
11 lut 18:48
.:
0=-5x+3 5x=3 x=3/5 y=3 (x,y) = (3/5 ; 3)
11 lut 19:19