bardzo proszę o pomoc
biedronka: Ogórek ma kształt prostokąta. Jeżeli jego długość zwiększymy o 3m, a szerokość o 2m, to
powierzchnia zwiększy się o 66m2.Jeżeli jego długość zwiększymy o 2m, a szerokość o 3m,
to powierzchnia zwiększy się o 71m2.Oblicz wymiary tego ogórka.
Suma liczby dwucyfrowej jest równa 6.Oblicz tę liczbę, jeżeli wiadomo, że iloraz tej
liczby przez liczbę utworzoną z przestawienia jej cyfr równy jest 4/7.
Zada 3
Ile syropu 15% z iloma litrami 25% syropu należy zamieszać, aby otrzymać 50 litrów
syropu 20%
Zadanie 4
Suma dwóch liczb jest równa 24.jeżeli jedną z nich zwiększymy o 40%, a drugą zmniejszymy
o 4, to suma zwiększy się dwukrotnie. oblicz te liczby
11 lut 10:08
mmmm: zad1: x-szerokość, y-długość, xy-pole
(x+2)(y+3) =xy+66
(x+3)(y+2) =xy+71
rozwiążac ukłąd równań..odp. 10 i 15
11 lut 10:25
mmmm: zad 2:
x-liczba dziesiątek, y-liczba jedności
rozwiązujemy układ:
x+y=6
(10x+y)/(10y+x)=4/7
odp x=2, y=4
11 lut 10:28
mmmm: zad4: x-pierwsza, y-0druga
x+y=24
1,4x+(y-4) = 2*24
rozwiazujemy ukl
11 lut 10:32
biedronka: Muszę sie przyznać że i tak nic z tego nie rozumię nie jestem uczennicą tylko mamą moje
dziecko nie jest asem z matematyki ma duże problemy dostał w czoraj 20 zadań a ja nie
wiem jak mu pomóc bo nie umię ich zrobić
11 lut 10:35