Topazzz: Zmieszano trzy rodzaje cukierków w stosunku 2:4:3 najmniej było krówek , a najwięcej landrynek , których było o 6kg więcej niż krówek.Oblicz ,ile kilogramów cukierków
Rafał: prosze o pomoc:((
Rafał: hejka pomocy 3x2 + 3y2 6x - 4y -1=0
robert: rozwiąż równanie 1/sinx = 1/sin4x w przedziale <-π,π>
mat: x2+y2-4x-8y+11=0 jak bedzie wygladała postać kanoniczna tego rownania wiecie moze ?
daniel: mam równoległobok wyskosc ma 4 cm podstawa 8 a bok 6 obliczyc polee?
Anka: Dany jest graniastosłup prawidłowy trójkątny o krawędzi podstawy a i wysokości 3a. Poprowadzono płaszczyznę zawierającą wysokość dolnej podstawy i wierzchołek górnej
Justyna: Rozwiąż graficznie układ równań 3x+2y=4
mat: Długość krawędzi prostopadłościanu wychodzących z jednego wierzchołka tworzą ciąg arytmetyczny o różnicy 4 Objętość prostopadłościanu jest równa 45 Wyznacz Pole całkowite
kura: wyznacz dziedzine
daniel: oblicz obwód trapezu prostokatnego o podstawach długosci 12 cm i 10cm i wyskoksci 4 cm
Monik: Jeżeli skrócimy dłuższą część przekątną rombu przy każdym wierzchołku o 4 cm, zaś przedłużymy krótszą przekątną o 1 cm to otrzymamy kwadrat. Pole otrzymanego kwadratu
Mat: rozwiąż układ równań z parametrem m:
kasia: Znajdź wszystkie kąty spełniające warunek -360≤ α ≤360 oraz równość : sinα=√2/2
daniel: mam problem ... jedna z pzrekatnych rombu ma długosc 10 cm .pole romu jest równe 40. kaki ma obwód
Koczka: Prosze pomocy doszłam do połowy zad no i utknęłam
Olka: Rozwiąż algebraicznie-> |2x-5|> 4
HaSZ: jak to rozwiązać? w trójkącie równoramiennym rozwartokątnym o bokach długości 30cm, 30cm i 50cm poprowadzono wyskość z wierzchołka kata ostrego. oblicz tę wysokość.
emi: proszę o pomoc! Czy jest jakiś przystepny sposób na rozwiązywanie równań trygonometrycznych
mat: niby latwe ale tego nie rozumiem Rozwiąż równanie tg x ( 2 sinx cosx + cosx ) = 0 w przedziale <π, 2π>
adasa: liczba 10n - 1 jest podzielna przez 9
Agugu: Z miejscowości A i B oddalonych od siebie o 300km wyjechały naprzeciw siebie dwa samochody. Pierwszy z nich dotarł do miasta B po 3 godzinach od momentu, kiedy się
Mela: co dalej?
Paula: Równanie 2x5+5x3-12x=0 rozwiązuje za x2 podstawiając a
mirek: między 3 i x wstaw y tak, by powstał ciąg arytmetyczny. jeżeli y pomniejszymy o 6 to 3,y-6,x tworzy ciąg geometryczny. oblicz x i y.
Angelika: Weźcie pomóżcie Karoli, bo tego zadanka nie mówi! <Lol>
ZOCKA: graniastosłup o podstawie bocznae jfoiejhoF
xxxadasxxx: 3 liczby tworzą ciąg geometryczny ich suma wynosi 26. jeżeli do tych liczb dodamy odpowiednio 1,6,3 to otrzymamy kolejne wyrazy ciągu arytmetycznego. jakie to liczby?
Mikki: w równaniu 4X4-5x2+1=0
edi: prosze sprawdzic czy wykresem funkcji zdaniowej Ix+1I+Ix+2I=1 gdzie X=R
pomocy!: Wyznacz dziedzine funkcji f(x)= √9-I2xI/√IxI-2+5x/x-4
pomóżcie!: Jaką wartość powinien przyjąć parametr m aby funkcja f(x)=x4-16/x2+m była kwadratowa?
Pomocy: a)Jeżeli wysokość ma 3, a Pole Podstawy 25π, to ile będzie miał promień i objętość? b) jeśli Pole podstawy wynosi 9π i objętość 32π to ile będzie miała wysokość i promień?
karola pomóżcie!: Dany jest prostokąt o przekątnej d=10. Funkcja f przyporzadkowuje jednemu bokowi tego prostokąta długosc jego drugiego boku. Wyznacz wzór tej funkcji oraz jego dziedzine.
Pomocy: Jeżeli Pole podstawy ma 16π, Pole powierzchni bocznej 16π, a Pole całkowite ma 64π. To ile będzie miał promień i wysokość.
Mela: co dalej? d32=d12+d22-2d1d2cosγ
Kaśś: Rozwiąż równanie:
0doda: Pan Iksiński pomyślał sobie pewną liczbę. Odjął od niej sumę cyfr. Otrzymany wynik pomnożył przez liczbę swoich lat i dodał 459. Z otrzymanego wyniku skreślił jedną cyfrę,
Kasia: Zbyszek jest trzy razy starszy od Wojtka, a Wojtek jest 6 razy młodszy od Dominiki. Zapisz tę zależność za pomocą wzoru, jeżeli x oznacza wiek Zbyszka a y wiek Dominiki.
Aneta: Matko Jak ja nie cierpie takich zadań Proszę pomoże mi ktoś Potrzebuje to na jutro .
ana: niech a+b=1 i a2+b2=2.oblicz wartośc wyrażenia a4+b4
miki: Ile rozwiązań ma równanie: 2*(1- 2x + x2 )x - 7* |× -1|x + 7 = 0 , gdzie x ∈ R
ana: trójkąt prostokątny ABC ma boki długości 3,4,5. oblicz promień okręgu stycznego do przeciwprostokątnej i prostych będących przedłużeniami przyprostokątnych. błagam o pomoc
log: log7 0,(9) = Pomocy
Morgoth: obliczyć macierz odwrotną A = [1 -2 2]
takitam: 1)wyznacz te wartości parametru m dla których równanie mx3+(9m-3)x2+(2-m)x=0 ma co najmniej jedno rozwiązanie dodatnie.
Zosia: Witam, mam problem z jednym zadaniem. Przekątna graqniastosłupa prawidłowego czworokątnego ma długość 26 cm i tworzy z
Mela: Trygonometria- chyba Mam narysowany prostopadłościan, na którym przez dwie przylegające ściany
Mela: Znajdź cosinus kąta między zaznaczonymi przekątnymi scian prostopadłościanu.
Anna: o te zadanie z kulami
Mela: Mela: Mam narysowany prostopadłościan, na którym przez dwie przylegające ściany przebiegają
Moniczka: Obszar nieużytków rolnych o powierzchni 3ha podzielono na działki o powierzchni 5arów i 6 arów .Liczba mniejszych działek stanowi 60% liczby działek większych. Ile większych
Anna: Z pierwszego pudełka ,w którym znajduje sie 5 kul białych i 8 kul czarnych , losujemy jedna kule i przekładamy ja do drugiego pudełka, w którym początkowo znajdowało sie 6
Anna: Do szklanego wazonu w kształcie prostopadłościanu o wymiarach zewnętrznych 60mmx6cmx2,1dm wlana 1/2 litra wody, wypełniając go po brzegi. Jakś objetość ma szkło z którego
Mela: Proszę pomocy!
Jozin: Rozwiąż równanie x4+x2-12=0
Jozin: Dla jakich wartości a i b pierwiastkiem wielomianu W(x)=x 3-ax2-(4a+b)x+18 jest liczba 3 oraz wielomian ten jest podzielny przez P(x)=x+2
Mela: Ps. Koczka dzieki ci bardzo za poprzednią odpowiedź!
ana: w pewnym zakładzie każdy z dziesięciu pracowników wykonuje w ciągu jednej zmiany średnio 2700 detali.po zatrudnieniu nowego pracownika średnia wydajnośc wykonywanych detali w
Mela: Mam narysowany prostopadłościan, na którym przez dwie przylegające ściany przebiegają przekątne łączące się na wspólnym wierzchołku. Jedna z nich przy tym wierzchołku tworzy
aniaa26: samochód Jarka na trasie 500 km zużył 42,5 litra benzyny.wiedząc,że ma jednym litrze benzyny w terenie zabudowanym przejeżdza 12 km a 14.5 km na autostradzie,oblicz ile
Ela: Śniadanie Pani Zgrabnej składa się z 30g płatków śniadaniowych i 200ml jogurtu. W 100g płatków „Pysznych” jest 1,2g tłuszczu, w 100g płatków „Smakowitych” 1,5g, a w jogurcie
Madzienka3012: POMOCY! Zebrano dane dotyczące wzrostu 200 uczniów liceum sportowego. Mają one rozkład normalny o
Ela: Rozwiąż nierówność i zapisz zbiór rozwiązań w postaci przedziału: 3x-4x(x+3) ≤6-(2x+1)do kwadratu
Ela: Dwa rozwiązania ma równanie: A) 3xdo kwadratu + 4 pierwiastki z 3x + 4=0
Ela: Równanie: -2xdo kwadratu – 20 = -4 A) nie ma rozwiązania
Anna:
Anna: rzucamy 4 razy monetą.Oblicz prawdopodobieństwo tego że,a)w drugim i czwartym rzucie otrzymamy reszkę b) co najmniej raz otrzymamy orła kto pomoże to rozwiazac.....
Ela: Jeżeli 1/a=1/b-1/c ("a" nie jest rowne 0)("b" nie jest rowne 0)(c nie jest rowne 0), to:
Ela: Aby układ 6x - 10y= -4 ay - 3x= -2
Ela: Jeśli moge prosić kogos o pomoc przy zadaniach z matemtyki to prosze pisac na gg 12248557. Z góry dziekuje
Ela: Witam mam problem w rozwiazaniu zadan z rownan i nierownosci czy ktos moglby mi pomoc?
Mat: ctg2x - 3 tg2x = 2