Ela: Jeżeli 1/a=1/b-1/c ("a" nie jest rowne 0)("b" nie jest rowne 0)(c nie jest rowne 0),
to:
A) c=ab/b-a , "a" nie jest rowne 'b'
B) b=ac/c-a , "a" nie jest rowne "c"
C) c=ab/a-b , "a" nie jest rowne "b"
D) b=ac/a-c , "a" nie jst rowne "c"
4 gru 01:37
Miki:
Wyszłam na chwilke do łazienki

wiec bedzie B)
bo
b= ac/c-a wiec odwrotnosc
1/b = c-a/ac
1/b= c/ac - a/ac po prawej stronie
1/b = 1/a - 1/c w pierwszym ułamku skróciło sie c
w drugim a
4 gru 01:54
Miki:
ojjj nie

już mi sie oczy kleja nie zauważyłam ,że po lewej jest 1/a
za chwilke Ci napisze
4 gru 01:56
Ela: ok nie ma problemu przepraszam ze cie tak mece

ale to jedyna deska ratunku
4 gru 01:57
Ela: Dziekuje wielkie za te wszytskie rozwiazania a czy moglabym miec do ciebie prosbe?
4 gru 01:59
Miki:
Bedzie C/
bo 1/c = a-b/ab 1/c = a/ab - b/ab
po prawej skracamy
1/c = 1/b -1/a przenosimy -1/a na lewa str.
1/a= 1/b - 1/c tak
4 gru 02:01
Miki: ten ostatni jest dobry

!
a oco pytasz
4 gru 02:02
Ela: Czy dało by rade żeby jakos sie z Toba umuwiła na gg lub czyms podobnym i czy
rozwiazalabys mi jeszcze kilka zadan bo ja tego nie rozumiem a niestety mam takich
fajnych znajomych ze sa tylko jesli czegos potrzebuja i nie mam sie do kogo zwrocic o
pomoc z tym! A rano musze wstac do dziecka i musze niestety juz zmykac.
4 gru 02:04
Miki: Podaj swoje gg
4 gru 02:05
Ela: 12248557
4 gru 02:06
Miki: OK

tylko o której
4 gru 02:06
Ela: nie wiem ja wstaje o 7 rano i jestem caly czas w domu! wiec mi pasuje o kazeej porze ja
sie juz dostosuje
4 gru 02:07
Miki: Ale ja wstaje o 10-tej

4 gru 02:08
Ela: oki nie ma problemu

ja mam od rana wlaczone gg i caly czas siedze wiec to juz jak tobie
pasuje

4 gru 02:09
Miki: Dobrej nocki
4 gru 02:10
4 gru 02:10