matematykaszkolna.pl
Ela: Jeżeli 1/a=1/b-1/c ("a" nie jest rowne 0)("b" nie jest rowne 0)(c nie jest rowne 0), to: A) c=ab/b-a , "a" nie jest rowne 'b' B) b=ac/c-a , "a" nie jest rowne "c" C) c=ab/a-b , "a" nie jest rowne "b" D) b=ac/a-c , "a" nie jst rowne "c"
4 gru 01:37
Miki: Wyszłam na chwilke do łazienki emotikonka wiec bedzie B) bo b= ac/c-a wiec odwrotnosc 1/b = c-a/ac 1/b= c/ac - a/ac po prawej stronie 1/b = 1/a - 1/c w pierwszym ułamku skróciło sie c w drugim a
4 gru 01:54
Miki: ojjj nie emotikonka już mi sie oczy kleja nie zauważyłam ,że po lewej jest 1/a za chwilke Ci napisze
4 gru 01:56
Ela: ok nie ma problemu przepraszam ze cie tak meceemotikonka ale to jedyna deska ratunkuemotikonka
4 gru 01:57
Ela: Dziekuje wielkie za te wszytskie rozwiazania a czy moglabym miec do ciebie prosbe?
4 gru 01:59
Miki: Bedzie C/ bo 1/c = a-b/ab 1/c = a/ab - b/ab po prawej skracamy 1/c = 1/b -1/a przenosimy -1/a na lewa str. 1/a= 1/b - 1/c takemotikonka
4 gru 02:01
Miki: ten ostatni jest dobryemotikonka! a oco pytaszemotikonka
4 gru 02:02
Ela: Czy dało by rade żeby jakos sie z Toba umuwiła na gg lub czyms podobnym i czy rozwiazalabys mi jeszcze kilka zadan bo ja tego nie rozumiem a niestety mam takich fajnych znajomych ze sa tylko jesli czegos potrzebuja i nie mam sie do kogo zwrocic o pomoc z tym! A rano musze wstac do dziecka i musze niestety juz zmykac.
4 gru 02:04
Miki: Podaj swoje gg emotikonka
4 gru 02:05
Ela: 12248557
4 gru 02:06
Miki: OKemotikonka tylko o którejemotikonka
4 gru 02:06
Ela: nie wiem ja wstaje o 7 rano i jestem caly czas w domu! wiec mi pasuje o kazeej porze ja sie juz dostosujeemotikonka
4 gru 02:07
Miki: Ale ja wstaje o 10-tej emotikonkaemotikonka
4 gru 02:08
Ela: oki nie ma problemuemotikonka ja mam od rana wlaczone gg i caly czas siedze wiec to juz jak tobie pasujeemotikonkaemotikonka
4 gru 02:09
Miki: Dobrej nockiemotikonka
4 gru 02:10
Ela: Wzajemnie i jeszcze raz dziekuje za pomocemotikonkaemotikonkaemotikonkaemotikonka:
4 gru 02:10