Martuś ;): ejj nio prosze
Mx: Zosia ma o 25% więcej pocztówek niż Marta. O ile procent mniej pocztówek ma Marta?
Martuś ;): plis pomożcie a) x2-2x=0
blysk12: Jest to dziwne zadanie, ale proszę WAS o rozwiązanie
Hashiri: Pomóżcie mi proszę jak najszybciej. Zadanie :
pawelekcc: wyznacz dziedzine funkcji f(x)= 1/sinx- cos3x i od tego ulamka odejmujem jeszcze tgx
matii: prosze o pomc wąż ogrodowy nawinieto na beben w ksztalcie walca o srednicy 30 cm tak ,ze powstala jedna
misiorek: wyznacz wspólrzedne punktu C nalezacego do odcinka AB tak by |AC| : |CB| = 2:1 gdy A=( 1;4) B = (7;7)
Sophie: Dla jakiej wartości parametru m równanie ma 4 różne rozwiązania? x4+mx2+1=0
basia: prosze o pomoc Sześć osób: dwie panie i czterech panów kupiło bilety ba pociąg tatry do tego samego szescioosobowego przedzialu pierwszej klasy , przy czym numery miejsc
zdzich: 1/2log4(x+3)+1/2log4(x-3)=1
seba: uklad równań
basia: prosze o pomoc! podaj wymiary graniastosłupa czworokątnego prawidłowego o najwiekszym polu powierzchni bocznej jezeli wiesz ze suma jedo wszystkich krawedzi jest rowna 3,2
Anulka: w pewnej grupie 67% czyta tyg A, 48% czyta tyg B a 26 % czyta oba te tygodniki. Oblicz ile procent badanych osób nie czyta zadnego tygodnika
TurboAdas: Już chwile sie nad tym zadaniem glowie i pewnie nie wiem jakiejs pierdoly:
Anonimek ^^: Jak ktos jest cool z matmy i chce pomoc niech pisze na gg: 4105759 pliz
Conrad: jak obliczyć pisemnie procent np.cos kosztowało 350 zł a po podwyżce 392 to o ile procent zdrożało. jak to policzyc pisemnie
wrrrrrrrrr: ile razy wzrośnie objętość kuli, jeśli promień zwiększymy trzy razy
hakerr: wewnetrzne wymiary dolniczki w ksztalcie prostopadloscianu sa nastepujace wysokosc-6cm dno 6cm x21cm .do pustej doniczki mozna wlac max 0,5 litra wody.oblicz,ile takich
olenka: ile jest różnych liczb 4-cyfrowych nieparzystych, w których cyfry są rożne, można je utworzyć z cyfr {1,2,3,4,5,6,7}
olenka: prosze o pomocIle wyrazów można ułożyć z wyrazu STATYSTYKA.
olenka: prosze o pomocWypisz wszystkie 2-elementowe kombinacje bez powtórzeń zbioru {A,B,C,D,E}.
xxx: wąż ogrodowy nawinieto na beben w ksztalcie walca o srednicy 30 cm tak ,ze powstala jedna warstwa , ile pelnych obrotów wykonal beben jesli waż ma dlugośc 20 metrów
Sophie: Pani podała nam tylko przykład, bez polecenia, więc nie wiem zbytnio, co mam z tym zrobić. Trzy kropi symbolizują, że to pierwiastkowanie szóstki trwa w nieskończoność.
mm4: Punkty A(2,6), B(-4,-2), C(3,5) należą do pewnego okręgu. Napisz równanie tego okręgu. prosze o pomoc
olenka: prosze o pomoc W sklepie jest 40 żarówek, spośród których 5 jest wadliwych. Klient kupuje 4 żarówki. Ile jest możliwości kupienia:
spike: Promien okręgu jest równy 10.Jaką długość ma łuk tego okręgu, odpowiadający kątowi o mierze 50*
Martuś: Wiem, że to jest z fizyki, ale w końcu fizyka opiera się na matmie. Jeżeli ktoś wie, to niech mi napisze wzór na ciepło, pracę i moc. Please.
julia: rozwiaz rownanie pierwiastekz25do kwadratu+10x+1=4 pomozcie
iza: wstaw w miejsce kropek znak>,<= [1-pierwiastek z 5]...[pierwiastek z 5-1] [pierwiastekz3]-[5pierwiastekz 3]....pierwiastek z trzech
julia: podaj wszystkie elementy zbioru a jezeli a=[x:x∈C/\[x]<4]
agulcia: Prosze o pomoc w zadaniu z wielomianu dla mnie to koszmar to rozwiązać: Podaje (x4-3x3+x2-4x+5):(x-1)
julia: [x]<1 , [x]≥0, [x]>2, [x]≤-6, [x]≤4, p[x+2)do kwadratu<8, [(4x+1)]≤7 jak to przedstawić geometrycznie? help i dzięki
ZbiTy: Pomóżcie! mam polecenie: Rozwiąż graficznie równanie x2=|2x| i nierówność x2<2x|
iza: a=[-3,-1,2,3,4,5],b=[-3,-2,3,5,8] a=[-1,5] i b=[-1,6]
iza: [1-p5]....[p5-1] , [p3]-[5p3]....p3 wszystkim serdeczne dzięki
anulka: proszę o pomoc. suma dwóch liczb wynosi 20. Jeżeli pierwszą z tych liczb zwiększymy o 50% a drugą zmniejszymy o 6 to ich suma się nie zmieni.Znajdź te liczby.
ulaat: Dane są zbiory liczb rzeczywistych: a={x: 3/x≤1} i b={x: /x+1/<3} a) znajdź te zbiory na osi liczbowej
Help!!!: Czy ciąg jest ograniczony z dołu lub z góry Cn=(1/n+1)+(1/n+2)+...+(1/n+n)
iza: rozwiaz rownanie rachunkowo i geometrycznie [x[=p5 ,[x-1]=5 ,[x]=1-p100 , [x-2]=[x-4]
iza: a={x∈R: x2=1},b={-3,-1,01,3} pomocy z gory dziękuję
iza: zapisz przedziały za pomocą wartości bezwzględnej x∈ [-6,6] ; x∈[-∞,-1,o,25>⊂<1,0,25,+∞],
joker_89:
iza:
Inferr: 10n+4n-2=3s
Ircyk: An=n√2n+1; Bn=((-2)n)/(1+(-2)n
abc: Obliczenie długości wektora AB jeżeli podpunkt A= (-1, 3) B= (2, -3)
ulaat: Stosując wzór na sumę kolejnych wyrazów ciągu arytmetycznego uzasadnij, że