julia: rozwiaz rownanie pierwiastekz25do kwadratu+10x+1=4 pomozcie
18 lis 15:50
Basia: coś tu nie gra, napisz to porzadnie
18 lis 15:54
yeti:
Julcia

? poporostu

25 +10x +1 - 4 =0 10x = -22 x = -22/10 x = - 11/5
18 lis 15:56
yeti: jeżeli dobrze zrozumiałam Twój zapis
18 lis 15:57
julia: pierwiastek pod pierwiastkiem 25 do kwadratu+10x+1=4 to jest rownanie
18 lis 16:01
julia: czy ktos moze rzucic okiem na moje nierownosci please

!
18 lis 16:03
pepe:
czyli dobrze Ci napisałam rozw.
bo √252 = 25
18 lis 16:13
pepe: yeti

18 lis 16:14
julia: czyli to rownanie jest dobrze rozwiazane?
18 lis 16:17
yeti: Taaaaaaaaaaak
18 lis 16:18
julia: pierwiastek pod pierwiastkiem(25do kwadratu+10x+1)=4
18 lis 16:22
yeti: no czyli dobre rozwiazanie

18 lis 16:30