Sophie: Pani podała nam tylko przykład, bez polecenia, więc nie wiem zbytnio, co mam z tym
zrobić. Trzy kropi symbolizują, że to pierwiastkowanie szóstki trwa w nieskończoność.
√√√√6 ...
18 lis 17:17
Mycha: hmm... a nie macie teraz przypadkiem granic

bo ja bym to zrobila tak:
6
1/21/21/2...=6
1/2*1/2*1/2*...=6
(1/2)n
l i m 6
(1/2)n=6
0=1
n→∞
18 lis 17:38
Mycha: oczywiscie tam na poczatku powinno byc:
(((6
1/2)
1/2)
1/2)
wybacz
18 lis 17:39
Sophie: niestety nie mam granic jeszcze, ale myślę, że to, co mi tu zapisałaś jest całkiem ok.
tylko nie wiem co oznaczają literki l i m?
18 lis 18:04
18 lis 20:27
Sophie: mój boże... no cóż, zapiszę i zagnę matematycę!

dzięki serdeczne
18 lis 20:48