matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Mx:
Zosia ma o 25% więcej pocztówek niż Marta. O ile procent mniej pocztówek ma Marta?
18 lis 22:17
rex:
o 75%
18 lis 23:04
lehu:
Coś na mój poziom, może się udać. x - pocztówki Zosi y - pocztówki Marty x=1,25y y=x/1,25=4x/5 Odp. Marta ma mniej o 20% pocztówek
18 lis 23:07