blysk12: Jest to dziwne zadanie, ale proszę WAS o rozwiązanie

W największym okręgu o promieniu "r" znajdują się 2 mniejsze okręgi, które są styczne do
siebie i jednocześnie styczne wewnętrznie do tego największego okręgu.
Na środkach tych 3 okręgów zbudowano trójkąt.
Polecenie brzmi : Jaki obwód ma trójkąt, o którym mowa wyżej ?
Jak ktoś wie o co chodzi to uprzejmie proszę pisać
Pozdrawiam.
18 lis 21:48
blysk12: Basiu, byłbym wdzęczny gdybyś mi też pomogła jak Hashiremu

Proszę...
Pozdrawiam
18 lis 22:26
18 lis 22:45
blysk12: oczywiśCIE
Kazdy moze
18 lis 22:50
yeti:
r - prmień dużego r
1 , r
2 promienie tych wpisanych
więc a, b, c --- boki trójkata
a = r -r
1 b = r - r
2 c = r
1 + r
2
a+b +c = r - r
1 + r - r
2 + r
1 + r
2 = 2r czyli obwód równy jest
średnicy dużego okręgu

18 lis 22:51
yeti:
Myślałam ,że tylko Basia

!

pozdrawiam
18 lis 22:52
blysk12: wielkie dzieki za wszystko yeti

Pozdrawiam
18 lis 23:00