TurboAdas: Już chwile sie nad tym zadaniem glowie i pewnie nie wiem jakiejs pierdoly:
Liczby -4,x,y,32 są kolejnymi wyrazami ciągu geometrycznego wyznacz x i y.
trzeba to policzyć układem równań, w pierwszym równaniu będzie taka zależność:
x/-4=32/y A w drugim równaniu jaką zależność
wpisać co ?
dzieki
18 lis 18:31
daria%2520: siemka czy moze ktos mi pomoc nieumuem tego zadania oblicz dlugosc bokow prostokata o
obwodzie 1.1dm ktorego boki sa proporcjonalne do odcinka o dlugosci 4cm i 7 cm blagam
pomozcie mi
18 lis 18:44
tete:
Turbo

! jeżeli w/g Ciebie #
3 = 9 a nie 27


to pewnikiem i tutaj może gafę
walnąłeś

co
18 lis 18:47
18 lis 18:48
TurboAdas: dobra wiem, zamyslilem sie. ktos wie jak rozwiazac moje?
18 lis 18:51
tete:
x
2= -4y
y
2= 32x
x
3 = 2
9 → x= 2
3 = 8 wiec y = - 16


jest to ciąg -4, 8, -16 ,32
18 lis 18:54
18 lis 18:56
%u0141ebek:
18 lis 19:29
18 lis 19:43
TurboAdas: tak dzieki bardzo dobrze
19 lis 15:10