Mike: Jak narysować wykres:
Mat: log2/32,25 + log1/20,5
Sophie: Obwód rombu wynosi 20. Jedna z przekątnych jest 2 razy krótsza od drugiej. Oblicz pole.
robert: Gdy mam coś takiego:
Koczka: Oblicz k tak aby wektory → → → → → →
Iza79: 3pierw 27x 1/3 do potęgi 3/2x 1/81 do potęgi -2=
Iza79: czesc mam ogromną prośbę czy mi to równanie juz dawno skończyłam szkołę i nie pamiętam jak to zrobić.dlatego bardzo proszę po kolei o jego rozwiązanie
robert: f(x) = | log2x - 3 |
Pomocy!!! (Kamil): 1/ Prostokąt ma boki a i a + b. Jaką dł. ma bok kwadratu o obw. równym obwodowi tego prostokąta? Czy pola prostokąta i kwadratu są równe?
Koczka: jak z długości wektora obliczyć jego współrzędne?
Koczka: iloczyn skalarny : (wszystko w tym =>|...| to długości wektorów)
loczek: dlugosci bokow trojkata prostokatnego tworza ciag arytmetyczny. najkrotszy bok ma dlugosc
Matoł : Rozwiąż równanie.
Pomocy!!!: 1/ Prostokąt ma boki a i a + b. Jaką dł. ma bok kwadratu o obw. równym obwodowi tego prostokąta? Czy pola prostokąta i kwadratu są równe?
Damian: Wypisz współczynniki wielomianu. Znam odpowiedź, jednak nie mam pojęcia dlaczego a3=0. Potrafi mi to ktoś wytłumaczyć skąd bierze się to 0 we współczynnikach?
kaśka: dany jest ciąg geometryczny,którego a 1=minus pierwiastek z 5 i q= pierwiastek z 5.oblicz
mataiii: Dla jakich wartosci parametru a pierwiastki x1,x2,x3,x4 równania x4+5x3+ax2-40x+64=0 spełniają warunki x2=-2x, x3=4x1, x4=-8x1? Wyznacz
Maturzysta: Liczba 1 jest dwukrotnym pierwiastkiem wielomianu W(x)= x4-3x3-3x2+ax+b. Znajdź resztę z dzielenia tego wielomianu przez dwumian (x-2)
Maturzysta: Dana jest funkcja f(x)=x3-px2+5x-2 a) Znajdź taka wartość p dla której funkcja osiąga minimum w x=5
k.: 1.partię 60 sztuk towaru poddaje się losowej kontroli,przy czym jeśli z trzech wylosowanych sztuk conajmniej jedna jest wadliwa,to partię odrzucamy,przeciwnym
robert: Określ dziedzinę funkcji: √{log(9 - x2)/2x - 4
Dj Kichawa: Drodzy koledzy, koleżanki jestem troszkę na bakier z wielomianami i zabiło mnie zadanie mian owitej treści proszę o pomoc :
Jacob: 1. Boki rownolegloboku maja dlugosc 6cm i 12cm, a krotsza wysokosc ma 6cm. Jaka dlugos ma druga wysokosc ?
k0nrad: Funkcja f dana jest wzorem f(x) = (m - x) / (x2 + 1), gdzie m jest parametrem.
Kama : rzucamy 4 razy monetą.Oblicz prawdopodobieństwo tego że,a)w drugim i czwartym rzucie otrzymamy reszkę b) co najmniej raz otrzymamy orła
pop: siemka mam pytanie i prosbe zarazem bo nie wiem czy mam dobrzemam obliczyc pochodna +!funkcji?: y=3x-1/2x+1 /- to jest kreska ulamkowa
asiulka: Prosze o pomoc: Dany jest trójkąt ABC kąt ABC= 130 stopni, kąt ACB=30stopni, a bok BC=400 oblicz bok AB...
Jacob: Oblicz pola i obwody narysowanych trojkatow. I mam tak
Kuba: Dana jest funkcja f(x)=x3+4x2+x-6 / x3+2x2-x-2 Oblicz współrzędne punktów przecięcia wykresu funkcji z osiami.
dudekm10: Rozwiąż równania i nierówności wykładnicze a) 2 3x-5 = 8 -2x+1
Natalia: {6x-3y=9 {x+5y=-9,5
yogi: dany jest wielomian: W(x) = 2x3 + ax2 - 14x +b
Dj Kichawa: Uzasadnij że prosta o równaniu 3x-4y-1=0 jest styczna do wykresu funkcji określonej wzorem
ola16: Jak obliczyc podstawe a gdy mam podana przekatna d w szeciokacie
lolo: wyznacz dziedzine i miejsca zerowe funkcji opisanej wzorem I x+2 I - 3
mm4: Oblicz H: bardzo proszę chociaż o podanie końcowego wyniku
ola16: Romieszczamy 6 kul o numerach 1,2,3....6 w dwoch pudelkach czarnym i bialym. jakie jest prawdopodobienstwo ze kule trafia do jednego pudelka
karolinka: u=4v 5u-v=10
niekumata: 9x 8 f (x)= -------- f(x)= ---------
niekumata: Błagam niech mi ktoś to wytłumaczy Wykonaj mnożenie i przeprowadź redukcję wyrazów podobnych
i-u: Nie było mnie ostatnio na lekcji i kompletnie nie wiem jak zabrać się za to zadanie: Podaj przykład wielomianu stopnia 10 który ma:
Joanna: W pewnym zakladzie pracy zaleznosc przychodow ze sprzedazy od wielkosci produkcji wyraza w przyblizeniu p(x)=100x,gzie x-oznacza liczbe sztuk wyprudukowanego towaru,akoszty
Joanna: Dane sa wielomiany:W(x)=-3x³+2x²+5x-1 (x)=2x²+3x ;G(x)=x-2x³+4x²-7;Wykonaj zadania:W(x)+P(x);3P(x)-2W(x);G(x).P(x)
Dj Kichawa: W urządzeniu jest 5 lamp. Prawdopodobieństwo przepalenia się lampy w wyniku przepięcia w sieci wynosi 0,2. Jakie jest prawdopodobieństwo ze w następstwie przepięcia
Joanna: (x-1)"=2(x-1)(x-3);3x"+2<x3x-5)"-36=0;x"-10x+21=0;-x"+4x+21=0;x"+5>0;4-49x"<0 x-2)(x+3)<(x-2)(2x+5)