Iza79: 3pierw 27x 1/3 do potęgi 3/2x 1/81 do potęgi -2=
7 gru 21:28
Dj Kichawa : wszystko do podstawy 3 no i jedziesz
7 gru 21:31
Iza79: halo nikt mi nie pomoże


ogromna prośba
7 gru 21:34
Dj Kichawa : ale możne jakieś bardziej fachowy zapis masz to tylko uprościć

?
7 gru 21:34
Iza79: no tak ale ja kompletnie nie wiem jak to zrobić bo szkołe skończyłam 15 lat temu
i już nie pamiętam pomóż mi
7 gru 21:35
Dj Kichawa : 3√27x = takie cos

?
7 gru 21:35
Iza79: ja nie umiem tu pisać tutaj bo mi brakuje pierwiastków i potęg żeby było tak jak
potrzeba
7 gru 21:36
Iza79: jak ty wstawiasz te pierwaiastki?
7 gru 21:36
Iza79: przed pierwiastkiem duża 3 a potem pod pierwiastkiem 27 i dopiero x 1/3 do potegi 3/2x
1/81 do potęgi -2=
7 gru 21:38
Dj Kichawa : po lewej stronie okna w ktorym piszesz masz dokładnie opisane

0
7 gru 21:38
Mycha: popatrz na lewa strone od pola w ktorym piszesz
robisz p3 { .... }
7 gru 21:38
Iza79: 33√27 x (1/3)3/2x{1/81}-2=
7 gru 21:42
Iza79: ok już dojrzałam teraz chyba jest jasne to jak ma wyglądać równanie
7 gru 21:43
Iza79: bardzo proszę pomóżcie mi
7 gru 21:44
Dj Kichawa : 3*3*3-3/2*812
7 gru 21:45
Iza79: aha i muszę wynik napisać w postaci potegi liczby 3
7 gru 21:47
Dj Kichawa : Jezeli sie nie pomyliłem to całośc
= 306827,605
ale tutaj raczej chodziło o to zeby to jednej podstawy sprowadzic
7 gru 21:47
Iza79: a jak dalej?
7 gru 21:48
Dj Kichawa : 3
2*3
-3/2*3
8
tak to wygląda proszę
7 gru 21:48
Dj Kichawa : no Mozna jeszcze wykladniki zsumowac to bedzie
38+1/2
7 gru 21:50
Iza79: i taki jest wynik, bo to strasznie duża liczba?
7 gru 21:51
yoco: Odp (1/3)10 czyli
1
------
310
7 gru 21:52
yoco: Kihawa coś na kichałeś

7 gru 21:53
Iza79: ale tu nie wyjdzie wynikw postaci potęgi liczby 3
7 gru 21:54
Dj Kichawa : yoco chyba zrobiłaś gdzieś bład
7 gru 21:54
Iza79: no i jak to w końcu nie wiem kto ma rację
7 gru 22:00
Iza79: szkoda że nikt mi już nic nie pisze, bo nie wiem czy nie chcecie czy sami nie nie wiecie
7 gru 22:02
Dj Kichawa : jak nie wiedomo kto ma racje to racje ma Facet

ma być 3
8+1/2 albo ja nie umiem liczyć i się przepisze na geografie
7 gru 22:03
yoco:
Bo; 3*3*(1/3)
3/2 * (1/3)
-8= (1/3)
-2*((1/3)
3/2*1/3)
-8=
= (1/3)
- 17/2 = 3
17/2 = 3
8*3
1/2 = 3
8*
√3
tak ja wcześniej "nakichałem " żle spisałem zad

sorry Dj

niech teraz Dj sprawdzi

7 gru 22:04
yoco: Właśnie tak

! ale tylko wtym jednym przypadku


OK
7 gru 22:05
Dj Kichawa : No teraz to się zgodzę

i wcale nie skichałem

a za to kichanie możesz mi postawić kolacje
7 gru 22:06
yoco: A na geografii to też trzeba liczyć : pola powierzchni
azymuty szerok. geogr. itp

7 gru 22:07
Mycha: yoco wynik wyszedl dobry teraz

ale nawias masz zle po pierwszym znaku rownosci
7 gru 22:07
yoco:
O tej porze to nie jest zdrowo jeść kolację tak mówia dietetycy
7 gru 22:08
Dj Kichawa : a zdaje ci się

a geografia mnie tak nie cieszy jak matma
7 gru 22:08
Dj Kichawa : ale dobrze na samopoczucie wpływa kolacja z Kobieta
7 gru 22:08
7 gru 22:09
yoco: Ale złe trafienie bo jestem facccetttem

7 gru 22:10
Dj Kichawa : no to sie zdecyduj bo raz facet raz kobieta
7 gru 22:10