matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Natalia:
{6x-3y=9 {x+5y=-9,5
7 gru 16:43
yoco:
układ
tak
x= - 9,5 - 5y 6( - 9,5 -5 y) - 3y= 9 - 57-30y-3y =9 -33y = 66 y = -2 x = - 9,5 +10 x = 0,5 odp x = 0,5 y = - 2
7 gru 16:47