Tecza:(: Mama upiekła tort imieninowy dla zosi o średnicy 26cm i wysokości 10cm. Marek zjadł 1/10 tortu. Jaka objetosc miał zjedzony kawałek?
Tecza:(: z drutu o długości 240cm zbudowano szkielet graniastosłupa prostego. Jaka jest długość krawedzi bocznej jeśli podstawa jest trójkąktem prostokątnym o przyprostokatnych
sylwia: Liczba o 20% mniejsza od x jest równa 55.
takitam: znajdź m, aby największa wartość f(x)=-x2+mx+m była najmniejsza z możliwych
Rafal: Kierowca ustalil, ze droge dlugosci 208km moze przejechac z pewna predkoscia v, w czasie t. Gdyby zas jechal z predkoscia o 13km\h wieksza, wowczas trase te pokonalby w czasie
wojtek: Dwie klasy zebraly po 60zl na kupno bratkow. Jedna klasa kupila o dwie sadzonki wiecej niz druga, bo za sadzonke placila o 1zl mniej. Po ile sadzonek kupila kazda klasa?
Asia: Liczbe osob zwiedzajacych wystawe n tego dnia od momentu jej otwarcia podaje wzor W(n)=-4n2+48n-2. Okresl dziedzine tej funkcji i odpowiedz:
Kasia: Zadanie za 100pkt. Jednym z miejsc zerowych funkcji kwadratowej jest liczba 5. Maksymalny przedzial w ktorym ta funkcja jest malejaca to <2,∞>. Najwieksza wartosc tej funkcji w
FK: Jakie są kroki przy szkicowaniu funkcji: f(x)= ||x-2|-2|-2
Rafał: log9x+log3x=3 obliczyłem i wyszło mi że skoro z założenia x∈(0,∞) to odp: (-1+√37)/2 . . . dobrze obliczyłem czy popełniłem błąd?
Matrixu: |-1+4|>|x-3|
Grzegorz: Pomóżcie rozwiązać mi zadanie z wielomianów
anna: Pomórzcie zbadać liniowa zależność wektorów
Zielony z maty :P : HELP! Mam takie zadanie. Udowodni, że √2 jest liczbą niewymierna.
Rafał: log(9x+1)≥1-log3+xlog3
Rafał: log(x2-4)=log3x
Donka: Dany jest ostrosłup o podstawie kwadratu któreg jedna z krawedzi bocznych jest wysokoscią.Oblicz V Pc i sk tej bryły jeżeli krawedź podstawy ma dł 3 cm a wysokosć
Anka: wyznacz tak parametr m aby wielomian P(x) mial dokladnie 2 pierwistki P(x)=(x-2)(x-m-5)(x-6m-20)
prosze o pomoc: please na jutro musze miec to zrobione: Oblicz:
pyza23: pierwiastek trzeciego stopnia √-60 * 50
SpadłaZDrzewka: Jak najprościej rozwiązać równanie 2|x-2| + 3|2x-2| = 4
pyza23: OBLICZ 4√4 do potegi 3
Marek: Dla jakich wartości parametru a reszta z dzielenia wielomianu W(x) = a2x3 + 3ax + 2a2 - 11a + 10 przez dwumian x-1 jest równa 6?
Marek: Do zbioru Z należą dodatnie liczby trzycyfrowe podzielne przez 7. a) z ilu liczb składa sie zbiór Z
Hania: Podstawą graniastosłupa prostego jest kwdrat o boku długości 12 cm. Wysokośc graniastosłupa jes równa 24 cm. Oblicz długość przekątnej graniastosłupa/
Karol: Oblicz objętość graniastosłupa prawidłowego czworkątnego, którego przekątna podstawy ma długość 5√2 cm, a pole powierzchni całkowitej jest równe 276 cm2
Eris: Pole powierzchni bocznej graniastosłupa prawidłowego czworkokątnego jest równe 160 cm2, a jego objętość 320 cm3. Oblicz długość krawędzi podstawy i krawędzi bocznej tego
Reverie: "Wykaż, że..." Mam kilka zadań tego typu, bardzo proszę o pomoc, bo kompletnie nie wiem jak się za nie zabrać, a będę miała na sprawdzianie zadania tego typu
kaczor: Dla jakich wartości parametru a reszta z dzielenia wielomianu W(x) = a2x3 + 3ax + 2a2 - 11a + 10 przez dwumian x-1 jest równa 6.
kaczor: Funkcja f określona jest wzorem: f(x) = (2x-3)(3+2x) - 5x. a) zapisz funkcje f w postaci iloczynowej.
WZP: 2*4 √x=4√2*8x-1
Rafał: Help me:(
Rafał: log1/2x-log1/2(x+2)>2
farał: log5x>log5(2x-3)
nela: Chcę sprawdzić czy coś zrozumiałam z tej matmy.Chciałabym sprawdzić swoje wyniki A) [(4/3)-1 - (6/5)-2]-1
Mała: Kto pomożeW prawidłowy graniastosłup trójkątny wpisano walec w ten sposób, że okręgi ograniczajace podstawy walca sa wpisane w podstawy graniastosłupa. Oblicz pole
natalia: POMÓŻCIE...Prostokat ABCD obracajac sie wokól boku AB zakresli walec w1. Ten sam prostokat obracajac sie wokól boku AD zakreslil walec w2. Otrzymane walce maja równe
dawcio: W(x)=3x+5/x2+x+1 to x2+x+1 ma byc na dole tzn.pod3x+5 tylko nie wiem jak zrobic ta kreske
RaFaŁ: sorki to jest właściwe zadanie 2x + 2x-1 + 3 * 2x-2 = 18
RaFaŁ: 2x + 2x-1 + 3 * 2x-2 = 18
nela: ZAD.1 Prostokąt ma wymiary 8cm.X5cm.Krótszy bok skrócono o 20 %.o ile procent należy wydłużyć dłuższy bok aby pole prostokąta się nie zmieniło?
Adas: Proszę o pomoc.
kinga_ag: Witajcie!Mam nadziej ze tu ktos mi pomoze,bo siedze nad tymi zadaniami i nic mi nie wychodzi. tzn.wychodzi ale pewnie nie to co trzeba.to zadania na 1 semestr lo
Kasia bbb: w październiku dochód wyniósł 25 a we wrześniu był 23. o ile % zmienił się dochód?
Bąbelek: Zad 1.
magda555: Proszę o pomoc Zad 1.