prosze o pomoc: please na jutro musze miec to zrobione:
Oblicz:
a) pierwiastek czwartego stopnia a pod nim 4 do potegi 3 razy 9 razy 6 do potegi 6
b)pierwiastek 3 stopnia a pod nim -60 razy 50
c) pierwiastek 3 stopnia a pod nim 4 razy 6
5 lis 18:37
życzliwa:
czy przykład a) wygląda tak:3√43*9*66, bo nie dokładnie to określiłeś(aś)
b)3√-3000=103√-3=-103√3
c)23√3
5 lis 18:42
5 lis 18:51
prosze o pomoc: tylko w tym a) jest do czwartego stopnia a nie do trzeciego
5 lis 18:53
prosze o pomoc: dziekuje za pomoc
5 lis 18:53
prosze o pomoc: kumam
5 lis 18:57
życzliwa:
ok do 4 stopnia:4√24*24*2*34*3=124√6
5 lis 19:00
marysia: b)
- 60 *50= - 5*3*4 * 2*25 = - 5*3*2*2*2*5*5 =
3 3
2 * 5 * 3 jeżeli wstawiszpod pierw. 3-go st
3
z 2 otrzymasz 2
3
z 5 otrzymasz 3 i pod pierwiastkiem zostanie też sama 3
czyli wynik
2*5V3= 10 V3

c) spróbuj sama podobnie

powdzenia napisz ile Ci wyjdzia OK!
5 lis 19:02
prosze o pomoc: c) wyszlo mi tak:
pod pierwiastkiem 2 * 2 * 2 * 3 = 2 √3
5 lis 19:24
proszę o pomoc: 1/16-0,75
13 lis 16:24
coco:
- 0.75 = - 3/4

(1/16)
-1 = 16 czyli masz 16
3/4 =
4√163 = 2
3 =8

13 lis 16:30
Hubi: dzięki wielkie!
13 lis 16:36
hehe: 3√8,6=
23 lis 16:42
rthrhr: √3*3,5
23 lis 21:24
marky_mark: 3√74
25 lis 13:32
tomi: 4√5*4√5
25 lis 19:39
Butless: pierwiastek z 8 jak mozna to inaszej zapisac
26 lis 15:58
Butless: pierwiastek z 18 jak mozna to inaczej zapisac

a powiedzmy pierwiastek z 8 to 2
pierwiastki z2
26 lis 16:00
%3Cpre%3E%3Cb%3EButless%3A%3C%2Fb%3E%20pierwiastek%20z%2018%20jak%20mozna%20to%20inaczej%20zapisac%3Cimg%20style%3D%22margin-bottom%3A-3px%22%20src%3D%22emots%2F2%2Fpytajnik.gif%22%3E%20%20a%20powiedzmy%20pierwiastek%20z%208%20to%202%0A%20pierwiastki%20z2%0A%3C%2Fpre%3E
26 lis 16:00
%253Cpre%253E%253Cb%253EButless%253A%253C%252Fb%253E%2520pierwiastek%2520z%252018%2520jak%2520mozna%2520to%2520inaczej%2520zapisac%253Cimg%2520style%253D%2522margin-bottom%253A-3px%2522%2520src%253D%2522emots%252F2%252Fpytajnik.gif%2522%253E%2520%2520a%2520powiedzmy%2520pierwiastek%2520z%25208%2520to%25202%250A%2520pierwiastki%2520z2%250A%253C%252Fpre%253E
26 lis 16:07
matiz: bodajrze 2√3
27 lis 19:52
mała: √3*√3 =

? ile to jest omg?
29 lis 19:08
ef: 52
√3
3 gru 12:58
paula: 2*3pierwiastki 2
3 gru 16:59
%3Cpre%3E%3Cb%3Epaula%3A%3C%2Fb%3E%202*3pierwiastki%202%0A%3C%2Fpre%3E
3 gru 16:59
Lucas: 24√3
10 gru 19:52
ważne: √2/3 ile to jest i czy jest to liczba wymierna?proszę o pomoc
11 gru 15:59
pomocy na jutro: √3 * √6 *√2
12 gru 20:33
%3Cpre%3E%3Cb%3Epomocy%20na%20jutro%3A%3C%2Fb%3E%20%E2%88%9A3%20*%20%E2%88%9A6%20*%E2%88%9A2%0A%3C%2Fpre%3E
12 gru 20:33
Sysia: w nawiasie : ( 3 + √5 )
jak to obnliczyć? dodać czy co...
prosze o pomoc
17 gru 17:23
%3Cpre%3E%3Cb%3ESysia%3A%3C%2Fb%3E%20w%20nawiasie%20%3A%20(%203%20%2B%20%E2%88%9A5%20)%20%0D%0Ajak%20to%20obnliczy%C4%87%3F%20doda%C4%87%20czy%20co...%20%0D%0Aprosze%20o%20pomoc%0A%3C%2Fpre%3E
17 gru 17:23
Tomek: 3√2*√2 ile to jest
17 gru 19:53
%3Cpre%3E%3Cb%3ETomek%3A%3C%2Fb%3E%203%E2%88%9A2*%E2%88%9A2%20ile%20to%20jest%0A%0A%3C%2Fpre%3E
17 gru 19:54
aa: 4√64
4 sty 16:55
dominika: 4√9
7 sty 20:17
%3Cpre%3E%3Cb%3Edominika%3A%3C%2Fb%3E%20%3Csup%20style%3D%22margin-right%3A-5px%3B%20font-family%3Atimes%3B%22%3E4%3C%2Fsup%3E%3Cspan%20style%3D%22font-family%3Acourier%22%3E%26radic%3B%3C%2Fspan%3E%3Cspan%20style%3D%22text-decoration%3A%20overline%22%3E9%3C%2Fspan%3E%0A%3C%2Fpre%3E
7 sty 20:18
aga: p10/3{0,0055}
10 sty 17:27
irek: jaki jest pierwiastek z 64
12 sty 19:24
zuzika: 6,924
14 sty 19:02
zuzika: 4√2304
14 sty 19:08
huj:
15 sty 19:38
"L:
3√8
16 sty 18:00
off:
4√625
19 sty 18:17
%3Cpre%3E%3Cb%3Eoff%3A%3C%2Fb%3E%20%09%0A%0A4%E2%88%9A625%0A%3C%2Fpre%3E
19 sty 18:18
%253Cpre%253E%253Cb%253Eoff%253A%253C%252Fb%253E%2520%2509%250A%250A4%25E2%2588%259A625%250A%253C%252Fpre%253E
19 sty 18:21
valdez: 5√64 ile to jest
19 sty 18:21
%3Cpre%3E%3Cb%3Evaldez%3A%3C%2Fb%3E%20%3Csup%20style%3D%22margin-right%3A-5px%3B%20font-family%3Atimes%3B%22%3E5%3C%2Fsup%3E%3Cspan%20style%3D%22font-family%3Acourier%22%3E%26radic%3B%3C%2Fspan%3E%3Cspan%20style%3D%22text-decoration%3A%20overline%22%3E64%3C%2Fspan%3E%20ile%20to%20jest%3Cimg%20style%3D%22margin-bottom%3A-3px%22%20src%3D%22emots%2F2%2Fpytajnik.gif%22%3E%0A%3C%2Fpre%3E
19 sty 18:21
%253Cpre%253E%253Cb%253Evaldez%253A%253C%252Fb%253E%2520%253Csup%2520style%253D%2522margin-right%253A-5px%253B%2520font-family%253Atimes%253B%2522%253E5%253C%252Fsup%253E%253Cspan%2520style%253D%2522font-family%253Acourier%2522%253E%2526radic%253B%253C%252Fspan%253E%253Cspan%2520style%253D%2522text-decoration%253A%2520overline%2522%253E64%253C%252Fspan%253E%2520ile%2520to%2520jest%253Cimg%2520style%253D%2522margin-bottom%253A-3px%2522%2520src%253D%2522emots%252F2%252Fpytajnik.gif%2522%253E%250A%253C%252Fpre%253E
19 sty 18:28
valdez: 5√64 ile to jest
19 sty 18:30
%3Cpre%3E%3Cb%3Evaldez%3A%3C%2Fb%3E%20%3Csup%20style%3D%22margin-right%3A-5px%3B%20font-family%3Atimes%3B%22%3E5%3C%2Fsup%3E%3Cspan%20style%3D%22font-family%3Acourier%22%3E%26radic%3B%3C%2Fspan%3E%3Cspan%20style%3D%22text-decoration%3A%20overline%22%3E64%3C%2Fspan%3E%20ile%20to%20jest%3Cimg%20style%3D%22margin-bottom%3A-3px%22%20src%3D%22emots%2F2%2Fpytajnik.gif%22%3E%0A%3C%2Fpre%3E
19 sty 18:31
natan 427 : √119
20 sty 16:03
%3Cpre%3E%3Cb%3Enatan%20427%20%3A%3C%2Fb%3E%20%3Cspan%20style%3D%22font-family%3Acourier%22%3E%26radic%3B%3C%2Fspan%3E%3Cspan%20style%3D%22text-decoration%3A%20overline%22%3E119%3C%2Fspan%3E%0A%3C%2Fpre%3E
20 sty 16:03
%253Cpre%253E%253Cb%253Enatan%2520427%2520%253A%253C%252Fb%253E%2520%253Cspan%2520style%253D%2522font-family%253Acourier%2522%253E%2526radic%253B%253C%252Fspan%253E%253Cspan%2520style%253D%2522text-decoration%253A%2520overline%2522%253E119%253C%252Fspan%253E%250A%253C%252Fpre%253E
20 sty 16:03
qant: 4√0,42
23 sty 20:46
%3Cpre%3E%3Cb%3Eqant%3A%3C%2Fb%3E%20%3Csup%20style%3D%22margin-right%3A-5px%3B%20font-family%3Atimes%3B%22%3E4%3C%2Fsup%3E%3Cspan%20style%3D%22font-family%3Acourier%22%3E%26radic%3B%3C%2Fspan%3E%3Cspan%20style%3D%22text-decoration%3A%20overline%22%3E0%2C42%3C%2Fspan%3E%0A%3C%2Fpre%3E
23 sty 20:46
pola: √0,24
25 sty 20:54
pola: 9√0,24
25 sty 20:55
pola: 9√0,24
25 sty 20:56
pola: 9√0,24 ile to jest?
25 sty 20:57
ja: p432
8 lut 12:49
skowalew: (√5)3
15 lut 14:22
Rafał: 3√3
23 lut 20:59
Rafał: 3√2
23 lut 21:09
xx: √2
24 lut 23:17
dady: 3√8 ile to jest

?
27 lut 14:29
dady: 3√8 ile to jest

?
27 lut 14:30
sfds: 5
1 mar 12:44
sfds: 5'
1 mar 12:44
Kazam: 3√6,17 ile to jest?
1 mar 14:24
Kazam: 3√6,17 cm3 ile to jest cm?
1 mar 14:25
Kazam: 3√6,17 cm3 ile to jest cm?
1 mar 14:25
8 mar 18:03
olas: x
= 8 /
√
ile to będzie
10 mar 19:28
olas: x
= 8 /
√
ile to będzie
10 mar 19:28
xD: 8√2
17 mar 19:50
SZYBKO !: 2√3 do potęgi 3

ile to jest ?
25 mar 20:37
Anka: 1,03 do potegi 18 ile to jest
26 mar 18:06
jacek: sprowadż do jednej potęgi
U32*√3{3√3}
14 gru 12:06
jaaaa: √25
19 cze 20:20
jaaaa: ile to jest/
19 cze 20:21
Łukasz: Przepraszam. Ale chyba trzeba kogoś kiedyś obrazić.
Masz coś takiego jak kalkulator Windowsowy. Jest coś takiego jak pierwiastek kwadratowy.
Więc nie zawracaj dupy jeśli wyjdzie Ci całkowity wynik...
Pozdrowienia dla geniuszy na poziomie intelektualnym podstawówki z gimnazjum...
sqrt(25)==

Nie wiem...
19 cze 21:23
kali: 8pierwiastek z 3 do dugiej potegi
26 gru 18:29
Bryz: 2√3*√12+3√3=
17 wrz 18:50
bakteria: 1−5√5/1+5√5
17 wrz 18:51
ak: 2+√3
20 wrz 21:54
mulko:
30 wrz 00:41
mulko: to dzielę 9 przez 3 tak ?
30 wrz 00:41
annndddzzziiia: potrzebuje na teraz

udowodnij ze:
√8+√18=√50
3√250−3√2=√128
30 wrz 14:34
iwo: 618
7 paź 16:04
arek: pierwiastek z 16 to
8 paź 15:01
michałek: 2 √2 + 4 4√4 + 8 6√8
24 lut 21:49
dudixon: pierwiastek z 42
7 mar 19:46
Syśka: 25√3*2
9 kwi 16:13
Lol: Kocham Cię

Ωπδ
23 wrz 18:25
23 wrz 18:29
Lol: A buahahahha słońceeee

xD
23 wrz 18:32
Lol: Tyyy mój Skarbiiieeee

nawet matematyka jest cudowna xD

<3
23 wrz 18:35
Karola: √24+3 pilna potrzebnna pomoc

!
29 wrz 16:15
5-latek: Zaloz nowy temat A poza tym do czegoz to tak pilna pomoc
29 wrz 16:17
olciaa12345: hahaha
17 lis 16:22
olciaa12345: 2√7−3/√7 tam gdzie pierwiastek z siedmiu to dwa razy jest 3 krotnie
17 lis 16:25
17 lis 16:26