matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
RaFaŁ:
2
x
+ 2
x
-
1
+ 3 * 2
x
-
2 = 18
5 lis 13:55
Rafał:
2
x
+ 2
x
-
1
+ 3 * 2
x
-
2
= 18
5 lis 13:56
Ania:
2
x
+2
x
/2+3*2
x
/2
2
=18 2
x
=k k+k/2+3*k/4=18 9*k/4=18 k=8 2
x
=8 x=3
6 lis 14:09