takitam: znajdź m, aby największa wartość f(x)=-x2+mx+m była najmniejsza z możliwych
5 lis 22:29
natalka: troche dziwne to zadanie, przeciez teoretycznie najmniejszą możliwą wartością może być
nieskończoność, więc... na pewno nie ma nic więcej w treści zadania?
6 lis 16:07
takitam: dosłowny słowo w słowo cytat: "Znajdź taką wartość parametru m, aby największa wartość
funkcji f(x)=-x2+mx+m była najmniejsza z możliwych"
6 lis 19:30
coco:
liczysz max f(x) w zależnosci od "m"
nastepnie min funkcji F(m) i tyle

6 lis 19:34
lol: Δ=a2-4ac
6 lis 19:37
6 lis 19:48
takitam: o dzięki, już wiem gdzie błąd robiłem
6 lis 19:51
coco: Ciesze sie ,ze pomogłam
6 lis 19:52