wojtek: Dwie klasy zebraly po 60zl na kupno bratkow. Jedna klasa kupila o dwie sadzonki wiecej
niz druga, bo za sadzonke placila o 1zl mniej. Po ile sadzonek kupila kazda klasa?
5 lis 21:43
Wojtek:
5 lis 23:51
pikuś: a dokończ zadanie nie napisałes ile razem sadzonek kupiły klasy
5 lis 23:58
Wojtek: Bo nie jest to podane

To jest cala tresc juz
6 lis 00:03
Mr. Apo: 60=(m+2)a m-ilość sadzonek
60=m(a+1) a-cena sadzonki
ma+2a=ma+m ⇒ 2a=m ⇒ 60=2a
2 + 2a
Resztę pozostawiam Tobie Wojtku bo jest banalnie prosta
6 lis 00:23