dawcio: W(x)=3x+5/x2+x+1
to x2+x+1 ma byc na dole tzn.pod3x+5 tylko nie wiem jak zrobic ta kreske
tak samo w tym
W(x)=3x2+1/x4+32-4x
5 lis 14:10
dawcio: a w tym trzeba skrocic ulamki
x2-4 przez 3x+6
i drugie
4x2-9 przez 3-2x
5 lis 14:12
marysia: mYslę,że źle przepisałeś pierwsze (sprawdź)
5 lis 14:27
5 lis 14:39
joe: witam mam problem mam wyznaczyć dziedzine funkcji wygląda to takprzyk 1 f(x)=ln(x2-4x+3)
a druga √2x-3 proszę o pomoc
17 gru 21:23
%3Cpre%3E%3Cb%3Ejoe%3A%3C%2Fb%3E%20witam%20mam%20problem%20mam%20wyznaczy%C4%87%20dziedzine%20funkcji%20wygl%C4%85da%20to%20takprzyk%201%20f(x)%3Dln(x%3Csup%3E2%3C%2Fsup%3E-4x%2B3)%0A%20a%20druga%20%3Cspan%20style%3D%22font-family%3Acourier%22%3E%26radic%3B%3C%2Fspan%3E%3Cspan%20style%3D%22text-decoration%3A%20overline%22%3E2x-3%3C%2Fspan%3E%20prosz%C4%99%20o%20pomoc%0A%3C%2Fpre%3E
17 gru 21:23