majkryss1: Dziękuję Miki za pomoc, ale mam do Ciebie jeszcze jedną ogromną prośbę, o podpowiedź czy
kaśka: Proszę o pomoc w ciągach.Jeśli w ciągu geometrycznym a 5=2/3 i a 11=1/96,to który wyraz jest równy 1/12.
IZA: PROMIEŃ OKRĘGU WPISANEGO W TRÓJKĄT PROSTOKĄTNY WYNOSI 2.PRZYPROSTOKĄTNA TEGO TRÓJKĄTA MA DŁUGOŚC 5.OBLICZ POZOSTAŁE BOKI TEGO TRÓJKĄTA.PROSZĘ O POMOC W ZADANIU
lelek :D: Usuń niewymiernośc z mianownika. Jestem kompletnym wołem z matmy.. proszę o pomoc
majkryss1: majkryss1: Proszę o pomoc - nie mogę nigdzie znaleźć metody obliczenia ułamka do potęgi ułamkowej
majkryss1:
Ania: mam wyznaczyc ilosc rozwiazan w zaleznosci od parametru i mam 2 przyklady 1. I -2x-3 + 4 I = m
Juby: Proszę o pomoc .....oblicz miary kątów czworokąta DOCA. Dane: kąt DAC=110, kąt ACO=70. Dziekuje.
Aga: Już sie całkiem zagubiłam w tych pochodnych jeszcze mam jedno zadanie (2x+1)2 x (x-2)
Aga: ile jest pochodna z √7
dominik: Proszę o sprawdzenie -2√3 -√24
silvel: 3√2 - √7 ---------------------------
Ania: jak narysowac wykres funkcji y = (-x) / (-x +3)
DRAMAOK ;(: Na lokatę roczną wpłacono 5200 i po 4 latach oszczędzania kwota ta wzrosła do 6201,10zl. Jakie było oprocentowanie? (odp. 4.5%, ale jak do tego dojść)
Asica : Mam jeszcze jedną proźbę kto mi wytłumaczy o co chodzi w tym zadaniu ? :W ostrosłupie prawidłowym trójkatnym wysokość podstawy ma 6 cm, a kąt nachylenia między ściana boczną
Karol: Usun niewymierność z mianownika. Być może to banalne, ale prosze o pomoc.
bartek: Wykonaj przekształcenie czworokąta ABCD w symetrii osiowej,środkowej,przesunięciu równoległym?
bartek: Zbadaj czy można opisać okrąg na czworokącie o miarach kątów wewnętrznych: 50 stopni, 85 stopni,130 i 95
bartek: ile katów ostrych, a ile katów rozwartych ma czworokąt wypukły a ile niewypukły?
Karolina: A= {x:x > 3 i x ∈ R} B={x ∈ R x < -2 lub x ≥ 4}
tomi : Funkcja f okreÊlona jest wzorem f(x) 3x2- 9x+ c , gdzie c∈R. Wyznacz wszystkie wartoÊci współczynnika c, dla których:
Róża, help me: Wielomian W okreÊlony jest wzorem W(x) x 4x 1 3 = - + . Wyznacz wszystkie wartoÊci x speΠniajàce
Róża, help me: Funkcja liniowa f okreÊlona jest wzorem f(x)=3x+b, dla x!R. a) Wyznacz wspóΠczynnik b, wiedzàc, ˝e f(x-2)=3x-5.
Róża : Funkcja liniowa f okreÊlona jest wzorem f(x)=3x+b, dla x!R. a) Wyznacz wspóΠczynnik b, wiedzàc, ˝e f(x-2)=3x-5.
Mucha: Wykaż, że 512 - 1 jest liczbą podzielną przez 31
Mariusz: √ 4n+1 /3√8n+1
Mariusz: √814n+1/3√88n+1=
ola: Zbadaj przebieg zmienności funkcji : y = x3 / x2 - x - 2
bogus312: Stożek o objętości V=27π cm3 przecięto płaszczyzną równolegle do podstawy. Płaszczyzna podzieliła wysokość stożka w stosunku 2:1.Oblicz objętość brył powstałych w wyniku tego
karmnik: (log3x)2=1/2 log3x Rozwiązuję to w taki sposób:
gumiś: -4x2-5x-1
Przemek: Witam! Jeśli mam logn+2 (n+1) * logn+2 (n+2) > logn+2 (n+3) * logn+2 n przy założeniu n≥2 to czy mogę wnioskować, że (n+1)(n+2) > n(n+3) ?
sylwia: Witam,mam wątpliwość co do poniższego przykładu: Korzystając z wykresu funkcji f,naszkicuj wykres funkcji g,jeżeli: f(x)= sgn(x) , g(x)=
nickeee: Sprawdż tożsamość; a)1/cos alfa -cos alfa=sin alfa*tg alfa
nickeee: 1. W trapezie równoramiennym podstawy mają dł 6 i 10 cm,a kąt ostry ma miarę 300.o ile
Flower :): Spośród czterech liczb każda następna jsest o 5 mniejsza od poprzedniej. Iloczyn pierwszej i trzeciej jest o 15 większy od iloczynu drugiej i czwartej. Jakie to liczby ?
DRAMAOK: mam wynik ale jak do niego dojść na lokatę terminową, oprocentowaną p% w stosunku rocznym, wpłacono kwotę 10 000zl. oblicz
dominik: Proszę o pomoc: a) (√2+1)2
dominik: Pomocy. Wiem że banał ale poległam. Dane są zbiory A={1,3,9,27,81}
DRAMAOK: Nowy samochód kosztował 50 000zł, i co roku tracił 10% swej wartości, Po ilu latach jego cena będzie mniejsza od połowy ceny początkowej?
Basia: dla Sary
DRAMAOK: Cena akcji firmy podczas sesji giełdowej wzrosła o 10%, a potem przez pięć kolejnych sesji spadała o 2%. Na szóstej sesji cena się już nie zmieniła. Czy cena ta była wyższa,
Basia: Nie wiem dlaczego ale nie mogę nic napisać w Twoim okienku
tuna: Punkty A(-4,1) oraz B(8,7) są symetryczne względem prostek k. wyznacz równanie prostej k
Justyna: Dany jest równoległobok, którego obwód równy jest 50 cm. Stosunek długości jego wysokości jest równy 2/3, a stosunek miar jego kątów wewnętrznych jest równy 1/2. Oblicz długości
tua: Liczbę 36 przedstaw w postaci sumy dwóch składników tak aby różnica ich kwadratów była równa 144
tua: tua: Układ równań: ∫ y-x=-1 ∫ y=x-1 spełnia para liczb:
Basia: Blodzius i s
Karolina: dostałam wyrażenie
Basia: do s
Milka: Korzystając z własności wartiści bezwzględnej uzasadnij, że wyrażenie przedstawia liczbę naturalną. Podaj konieczne założenia.
Anka :)): rozwiąż równanie: 81-(x-2)2=0 Prosze szybkoooo o jakies rozwiazanie...bo nie wiem jak to zrobic