matematykaszkolna.pl
Basia: dla Sary Nie wiem dlaczego ale nie mogę nic napisać w Twoim okienku -x≥0 czyli x≤0 -0=0=0 -(-1)=1=1 -(-4)=4=2 itd. wykres -x jest symetryczny do wykresu x względem osi OY
30 lis 14:24
polusia: o Mamusiuemotikonka Nigdy w życiu liczba ujemna pod pierwiastkiememotikonkaemotikonkaemotikonkaemotikonkaemotikonkaemotikonkaemotikonkaemotikonka (chyba, że działasz na liczbach zespolonych) Z Def. pierwiastka arytmetycznego liczba pod pierwiastkiem, w tym przypadku x ma być ≥0 emotikonkaemotikonka bo nx
6 gru 23:33
polusia: ups... pnx=y ⇔ yn=x np. 81=9⇔92=81....jak liczba 81 ma być w tym momencie ujemnaemotikonkaemotikonka brrr... emotikonka
6 gru 23:35
mat:: Ojemotikonkaemotikonka polusia emotikonka! cos Ci sie źle wydajeemotikonka nie mówimy o liczbie ujemnej pod pierwiastkiememotikonka własnie dla x≤0 będą wartości dla -x emotikonka w zb. R emotikonkaemotikonka późno juźż i móżdżek juz zmeczony Coemotikonka
6 gru 23:54
mat:: Siedzisz i sprawdzasz poprawność obliczeńemotikonka wyszukujesz błędzikówemotikonka niewiele ich tu jest emotikonkaemotikonka A to kreseczki nie ma a to nawiasik nie taki emotikonka za Erratę chcesz robić? jak tak, to poprawki nanoś ale w pełni uzasadnione emotikonka
6 gru 23:59
mat:: Aż sie wkurzyłem na te Twoje brednieemotikonka! gdyby x≥o to wówczas pod pierwiastkiem byłaby wartość ujemna emotikonkaemotikonka popraw ten wpis i przeproś Basię okemotikonka
7 gru 00:02
yoco: Mycha zobacz te uwagi polusi emotikonka
7 gru 16:12