nickeee: Sprawdż tożsamość;
a)1/cos alfa -cos alfa=sin alfa*tg alfa
b)1/(1+sin alfa)(1-sin alfa)=tg2alfa+1
c)(sin alfa+cos alfa)2+(sin alfa-cos alfa)2=2
30 lis 16:32
b.: tu masz wzory:
450
kliknij tam na zadania+rozwiązania, a znajdziesz rozwiązania a) oraz c)
z b) spróbuj sama -- nie jest trudne
30 lis 18:22
Ala: tgα(sinα+cosα)− 2sinα=
21 wrz 17:32
natalaaa: (sinα+ cosα)2 + (sinα− cosα)2= 2
12 sty 18:59
ZK: skorzystaj z e wzrow skroconego mnozenia
(a+b)2= a2+2ab+b2 i tego (a−b)2=a2−2ab+b2
Takze potem z 1 trygonometrycznej . No to natalia dajesz
12 sty 20:19
asdf: | 1 | | cosx | | 1−cos2 | | sin2x | | sinx * sinx | |
| − |
| = |
| = |
| = |
| |
| cosx | | 1 | | cosx | | cosx | | cosx | |
(sinx+cosx)
2 + (sinx − cosx)
2 = sin
2x+cos
2x + 2sinxcosx + sin
2x+cos
2x − 2sinxcosx = .
b)popraw zapis, bo nie wiem co jest w mianowniku, a co w liczniku.
12 sty 20:29
bat: sinα+tgα/sinα=1+1/cosα
17 mar 19:12