Karol: Usun niewymierność z mianownika. Być może to banalne, ale prosze o pomoc.
a) 6 : √14 - √11
b) √3 -1 : √3 + 1
Znak : zastępuje kreskę ułamkową
30 lis 19:20
adiq: a) [6 * (√14 + √11)] : 14 + 11 = [6 * (√14 + √11)] : 25
b) analogicznie
30 lis 19:28
Miki:
Eeeeeee tam

6(
√14 +
√11) 6(
√14+
√11) 6(
√14+
√11)
--------------------------------- = ------------------- = -------------------
(
√14 -
√11)(
√14+
√11) 14 - 11 3
skracamy 6 i 3 i otrzymamy wynik
2(
√14+
√11) i tyle tu juz nic nia da sie więcej zrobić OK
30 lis 19:35
Miki: wynik "pomocnika " adiq

nie jest poprawny

30 lis 19:37