Ania: (2+i) - (1-2i)= 2+i-1 = 2i = 1 + 3i to jest zadanie rozwiązane. Możecie mi wytłumaczyć to zadanie krok po kroku
Tadas: Pole prostokąta wynosi 108 cm2, długość boków oraz długość przekątnej tworzą ciąg arytmetyczny. podaj oblicz długość boków. nie mam pojęcia jak to obliczyć ...
bat: Pan Iksiński pomyślał sobie pewną liczbę. Odjął od niej sumę cyfr. Otrzymany wynik pomnożył przez liczbę swoich lat 459. Z otrzymanego wyniku skreślił jedną cyfrę, a
karmnik: Niech ktoś zerknie.
Madzia: poszukuję świetnej matematyczki o nicku "MIKI" Bardzo proszę o pomoc Jest może obecna
Madzia: Kunygunda: Pomnóż i zredukuj wyrazy podobne. a) (x - 1)(x + 1)
mimi: NIe potrafie rozwiazac zadania, pomoze ktos? kwote 3000 zł wpłacono do banku A na lokatę oprocentowaną p% w skali roku. Kwote 4000
WG: ile wynosi pochodna z cos-1
kawa 123 : 1,) log525 + 3log1/24 - 1/2log39 2,) 1/2 [ log525 + log5125 ]
Kamil0s: Z talii 52 kart wyjmujemy losowo jedną, zwracamy ją, karty tasujemy i losujemy drugą. Ile jest wszystkich wyników losowania ?
Ania: Hej. Mam takie przykłady do rozwiązania a jeśli jeszcze by mi ktoś je objaśnił to super
klaudia136: (x6+x4-2x3-3x-3):(x3+x+1)
ralph4: Poszukuje kolezanki o nicku BASIA Jest moze obecna
myśle myśle i nic : Proszę o pomoc mam do rozwiązania dwa ciekawe zadania z tekstem na podstawie układu równań
basia: 3 w liczniku 2 + log 3 z 4
Kunygunda: Pomnóż i zredukuj wyrazy podobne. a) (x - 1)(x + 1)
mm4: jak policzyć boki równoległoboku mając jego przekątne?
Madzia: Oblicz a) (2x2)2 b) (5x3)2 c) (3 x2)2 d) (1,2x2)2
Iwonka ;)): Proszę o pomoc! mam do rozwiązania dwa ciekawe zadania z tekstem na podstawie układu równań...
Kamil0s: Alfabet Morse`a składa się z dwóch różnych elementów: kreski i kropki. Ile znaków pisarskich można utworzyć z tych elementów, jeśli każdy znak ma 3,4,5 lub 6 miejsc
Iwonka ;)): Ja mam do rozwiązania dwa ciekawe zadania z tekstem na podstawie układu równań... Proszę o pomoc
nieuk: Kożystając ze wzoru na iloczyn sumy dwóch wyrażń i ich różnicy, przedstaw wyrażenia w postaci różnicy:
Mela: co toznaczy: cosγ=cosα cosβ
Morgoth: lim(5n4-3n3+2n+1)
Madzia: Długość wszystkich boków kwadratu zwiększono o 2cm. Wówczas pole kwadratiu wzrosło o 24cm2 Oblicz długość boku kwadratu przed zmiana długości. ktoś pomoże
Bartosz: Pochodne funkcji zadanie Na rysunku przedstawiono wykres funkcji f oraz proste styczne do tego wykresu
Magda 1234: 1 Dany jest trójkąt równoramieny ABC o kącie przy wierzchołku C równym 120 stopni. Oblicz pole tego trójkąta, wiedząć, że promien okregu opisanego na nim jest równy 12.
basia: log4 (x+3) - log4 (x-1)= 2- log4 8
TuX: a) 4*sin(-420) * cos690 * ctg315 przez cos480 * sin 540+cos(-1080)
basia:
Madzia: Rozwiąż równanie: a) (3x - 1)2 = 9x2 - 2
Madzia: Doprowadź do najprostrzej postaci podane wyrażenie. Bardzo proszę o pomoc a) (2z + 3)2 - 4z2 +2z
Aga: Prostokąt o wymiarach 4cm x 8cm zwinięto, tworząc powierzchnię boczną walca. Jaka jest długość promienia tego walca, jeżeli jego tworząca ma 8cm długości? Pomóżcie proszę
bartek: zbadaj czy mozna wpsiac okrag w czworokat o bokach dlugosci 2,5 cm , 3,5 cm, 4cm i 3cm
Aga: Objętość walca wynosi 250πcm sześciennych< promień podstawy walca ma długość 10 cm. Ile wynosi pole przekroju osiowego tego walca? Proszę, pomóżcie mi to obliczyć.
bartek: czy na czworokacie w ktorym miary 3 katow wewnetrznych sa rowne 112,57,68 stopni mozna opisac okrag
bartek: Miara 2 kątów wewnetrznych czworokata wpisanego w okrag sa rowne 72 i 136 stopni.Oblicz miare pozostalych katow tego czworokata
Anna: Promień okręgu opisanego na trójkącie równobocznym jest równy 6 . Ktoś wie jak obliczyc pole tego trójkąta?
dominik: mam takie zadanko i nie mam pojęcia jak się do niego zabrać: Cena biletu na mecz piłki nożnej wynosiła 150 zł. Gdy cenę obniżono okazało się, że na
Mariusz: x4+2x2-3
loczek: x3-4x2-3x+12=0
kiniaaa prosze pomóżcieee: f(x)=√81x-12*9x+27+1/√5-IxI
Misiooo: Jak mam policzyc n w ciągu arytmetycznym gdy mam podane Sn, a1 i r-stalą?
AluŚŚ.: 1. wyznacz sumę, część wspólną i różnicę zbiorów : a) A= { p,q,r,s} B={r,s,t}
pomocy!: x=log549*log√75+log√227*log916 √7 i √2 ma byc tak jak log 5
karmnik: 2log3(x-1)+log3(x-5)2=<2. Odp: x E (1,2] u [4,5) u (5,3+√7]. Nie wiem skąd wzięła mi się ta 2 i 4, nie mogę wpaść na to. Proszę o pomoc.
pomoc pilnie potrzebna!: 2x2-3x=2√2
Monia: Pomóznie mi z jednym zdaaniem.. Pan raczek zainwestował 20 000zł. Podzielił swój kapitał w stosunku 1:4 za pierwsza czesc
Ola: Pomocy! liczba kobiet pracujących w pewnej firmie stanowila 30% wszytskich zatrudnionych. Po
pomoc pilnie potrzebna!: f(x)=log(x2-4)(x-3/x+3)
prosze o pomoc!: 1/2 log x-3/x>1
matylda: jeszcze kilka do popatrzenia
matylda: Mam coś takiego: Rozłóż na czynniki pierwsze
Magda: Pomóżcie mi z tym zdaniem! Znajdz wszystkie liczby całkowite a, dla których wartość wyrażenia a+2/a-1 jesli liczba
matylda: Oblicz 55% wartości wyrażenia (1,6- 2/3) : (0,4 + 1/3) - 0,4 : (1/2) 2 = 0,18
Ania: mam takie zadanko i prosze was bardzo o pomoc.. DANY JEST PUNKT A (1,2) I PROSTA L: x-2y+3=0. ZNALEŻĆ RÓWNANIE PROSTEJ RZECHODZĄCEJ PRZEZ
matylda: i jeszcze coś takiego: Oblicz dla każdego z następującyhc wzorów wartość podanych obok zmiennych:
matylda: mogę prosić o sprawdzenie jeszcze tego? a) 3 3/5 : (1 1/2 * 1 1/3) - 2 3/4 : 0,25 = - 7 4/5
matylda: Czy dobrze myślę: a) Ix+3I<5 x należy do zbioru (-8;2)
Ania: hejka mam takie zadanko i prosze was bardzo o pomoc.. DANY JEST PUNKT A (1,2) I PROSTA L: x-2y+3=0. ZNALEŻĆ RÓWNANIE PROSTEJ RZECHODZĄCEJ PRZEZ
mysza12: 1 i 625 wsta 3 liczby powstac ma ciag geometryczny
mysza12:
mysza12: oblicz sume20 wyrazow ciągu artymetycznego w którym A5+A7=20 i A4+A11=26
karmnik: 2/(log3x-1) + 1 = 6 logx3 logx(5x2) * (log5x)2 = 1
mysza12: A5=1 i a9=4
Basia: Czy w tych okienkach da się pisać w Tex-u? I jeśli tak to w jaki sposób?