Madzia: Kunygunda: Pomnóż i zredukuj wyrazy podobne.
a) (x - 1)(x + 1)
b) (2 + a)(2 - a)
c) 3t - 5)(3t + 5)
d) (10 - 4y)(10 + 4y)
Na poziomie różnicy kwadratów wyrażeń algebraicznych... Proszę o pomoc
2 gru 21:49
Madzia: Pomóżcie

!

Mam podobnie zadanie jak "Kunygunda"
2 gru 21:50
Miki:
Madziu

takie posty dajesz":
D ,że Ci pomogę


Zapamietaj (a - b) (a +b) = a
2 - b
2
czyli (x-1)(x+1) = x
2 - 1
2 = x
2 - 1 tyle
(2+a)(2- a) = 2
2 - a
2 = 4- a
2
(3t- 5)(3t +5) = (3t)
2 - (5)
2 = 9 t
2 - 25 coś jeszcze

?

naucz sie tego pamietaj

!
a teraz zadam Ci dodatkowo i napisz mi ile Ci wyszło to wyśle Ci brawa ok

( 2x - 3)(2x+3)= obliczysz
2 gru 22:10
Madzia: no postram sie... <myśli>
2 gru 22:13
Madzia: 2x2-9
2 gru 22:14
Miki: Madzia

nie 2 tylko 4x
2 bo 2 też do kwadratu czyli

4
odp na moje zad to 4x
2 - 9

2 gru 22:20
Madzia: no ale bezkał

jak jest 2x*2x to powinno byc 2x
2
2 gru 22:22
Magda: Mika moglabys spojzec na to zadanie?
Znajdz wszystkie liczby całkowite a, dla których wartość wyrażenia a+2/a-1 jesli liczba
całkowita
2 gru 22:23
Magda: przepraszam- Miki
2 gru 22:26
Madzia: dziękuję ci MIKI

jesteś the best
2 gru 22:27
karo: (x−1)(x+1) = x2 − 12 = x2 − 1
(2+a)(2− a) = 22 − a2 = 4− a2
(3t− 5)(3t +5) = (3t)2 − (5)2 = 9 t2− 25
7 sty 17:07