matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kawa 123 :
1,) log
5
25 + 3log
1/2
4 - 1/2log
3
9 2,) 1/2 [ log
5
25 + log
5
125 ] Z gory dziekuje bardzo
2 gru 21:43
karmnik:
1) log
5
25= log
5
(5)
2
= 2log
5
5 = 2*1=2 1/2 log
3
9= log
3
√
9
= log
3
3=1 2) 1/2*log
5
25=log
5
√
25
=log
5
5=1 1/2*log
5
125=1/2log
5
√
5
3
=log
5
√
5
3
*
1
/
2
=3/2*log
5
5 = 3/2*1=3/2 więc 1+3/2 = 5/2 dobrze
2 gru 21:58
marta:
27
l
og
3
2
2 mar 20:10