matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mysza12:
1 i 625 wsta 3 liczby powstac ma ciag geometryczny
2 gru 12:48
Lidder:
z ciagu geometrycznego mamy a
1
*q
4
=a
5
, wiec 1*q
4
=625 ⇒ q=
4
√
625
⇒ q=5, Twoje liczby to 5, 25, 125
2 gru 13:07