AluŚŚ.: 1. wyznacz sumę, część wspólną i różnicę zbiorów :
a) A= { p,q,r,s} B={r,s,t}
b) A={-3,-1,4,6} B={-1,0,5,6}
2. Oblicz
3/8 + 5
2 * 10
-3 3
-1 - 2
-2
--------------------- - ----------------
2 3
1/3 - (1/2)
-1
4. sprawdź czy liczba
√6 *
√8 *
√12 jest liczbą wymierną .
----------------------
√2 *
√9 *
√18
P.S : znak " ------ " oznacza kreskę ułamkową.
zależy mi na szybkim rozwiązaniu

w zad. 2 są liczby 10 do potęgi -3, 3 do potęgi -1 , 2 do potęgi -2, 1/2 do potęgi - 1
nie widziałam jak to zapisać