Kamil0s: Z talii 52 kart wyjmujemy losowo jedną, zwracamy ją, karty tasujemy i losujemy drugą. Ile
jest wszystkich wyników losowania ?
2 gru 21:29
Kuman: Losujesz jedną kartę, a następnie wkładasz ją do talii co mówi nam, że jest to wariacja z
powtórzeniami. Następnie losujesz drugą kartę, czyli z 52 elementowego zbioru losujesz 2
elementy, a więc podstawiając do wzoru
Wnk= n2= 522= 2704
2 gru 21:33
Kamil0s: zgadza się

dzięki Kuman
2 gru 21:34
Kuman: Nie ma za co Kamil0s

ciesze się, że mogłem komuś pomóc swoją wiedzą i
umiejętnościami
2 gru 21:35