Ania: Hej. Mam takie przykłady do rozwiązania

a jeśli jeszcze by mi ktoś je objaśnił to
super

z
2 - 16 = 0
z
3 + z
2 +z +1 = 0
2 gru 21:08
Miki:
w 1/ widzisz różnicę kwadratów a
2 -b
2 = (a-b)(a+b)
czyli
(z-4)(z+4) ok?
w2/ grupujemy wyrazy by wyaczyc wspólny czynnik przed nawias
z
2(z+1) +(z+1) = (z+1)( z
2+1) i tyle bo drugi nawias już sie nie rozłoży
ok

rozumiesz

2 gru 21:14
Fish: hmmm...
z2 - 16= 0
z2 = 16 \ √
z= 4 lub z= -4 - są dwa rozwiązania, bo 4 podniesione do kwadratu daje 16 oraz (-4)
podniesione do kwadratu daje 16
2 gru 21:15
Ania: a coś takiego..
PRZEDSTAWIĆ W POSTACI TRYGONOMETRYCZNEJ
A)z= -√3 + i
B)z= 4-4i
2 gru 21:23
b.: aha, to takie buty

w takim razie w poprzednim zadaniu (z
2+1) się rozłoży: z
2+1 = z
2 - i
2 = (z-i)(z+i)
2 gru 21:26
Ania: a dlaczego tak
2 gru 21:29
Miki: Ooooooo

! liczby zespolone

! a kto by sie połapał o co Wam chodzi

i co macie w programie

zmienia to postać rzeczy

myślałam ,że rozw. w zb. R
2 gru 21:34
Ania: no kurcze zmienia

a ja w sobote mam koło..
2 gru 21:36