Piter: Cześć. Mam problem z obliczeniem dziedziny funkcji Proszę o pomoc
monis:):): Witam wszystkich
gumiś Eta: Do Bogdana! zobacz proszę " Mafix" bo mnie zamęczy
wiktor: Krawedz podstawy graniastosupa prawidlowego czworokatnego ma dluosc 5 cm. Oblicz pole powierzchni calkowitej tego granastoslupa jesli przekatna jego sciany bocznej tworzy z
Trialking: rozwiąż układ równań: u= 1- log2x
anka: znajdz taka liczbe rzeczywista a dla ktorej funkcja kwadratowa f(x)=(a+2)x2+(a2+4a+5)x+4a+6 najmniejsza wartosc przyjmuje dla argumentu 2
Trialking: Dany jest trójkąt równoramienny o ramieniu 4 cm i kącie α przy podstawie. Wyznacz pole tego trójkąta jako funkcję kąta α. Określ dziedzinę tej funkcji i narysuj jej wykres.
Myszkaa: sklep zakupił za 8160zl pewna ilosc cukru. gdy cukier potanial o 4gr na kg to za te samo kwote zakupiono o 80kg wiecej. ile kg i po jakiej cenie za kg kupiono cukier za
Myszkaa: znajdz te wartosci wspolczynnika c kla ktorych rownania x2+x+c=0 i x2-5x+6=0 maja wspolny pierwiastek
Lóńć: 1. Niech X={-3,-2,-1}, i Y={5,6}. Wyznacz wszystkie funkcje, które przekształcają zbiór X na zbiór Y. Ile jest takich funkcji?
Myszkaa: uzasadnij ze funkcja f(x)=2x2+√5x-1 dla kazdego argumentu xnalezace (1,∞) przyjmuje wartosc większa od 3..
Karolina...: Funkcja liniowa f okreslona jest w nastepujacy sposob
Piter: Ix4 - 4x2I + 3x3= O Rozwiąż równanie. Proszę o pomoc
Karolina...: Punkt A(2,-5) jest punktem wspolnym prostej k o równaniu y=-2x+b i wykresu funkcji kwadratowej f. Punkt przecięcia prostej k z prosta o rownaniu y=-3x+3 jest wierzchołkiem
Rafał: Dane są funkcje f(x)=2x-4 i g(x)=x+1 a) oblicz iloczyn wartości funkcji f i g przyjmowanych dla argumentu 1/2(1+√3)
kasia: 3x3+6x2+3x=0 rozwiążcie
Tom: Mam małe pytanko. Jak zapisać stwierdzenie: przy dzieleniu wyrazu drugiegi przez wyraz szósty otrzymujemy 3 i resztę 2.
WENTZY: -2xyz-xz=-xz(?+?)
cris: hejka. mam problem z rownaniem kwadratrowym. jak sie to liczy? x2-1=0
WENTZY: -3\4 (8x+12y)=-6 co dalej
ola: proszę rozwiążcie mi przykład x3 + 5x2 - 16x - 80=0
Rafał: w pewnej zabawie towarzyskiej kazda dziewczyna zadaje chłopakowi 2 pytania kazdemu chlopakowi, a kazdy chlopak zadaje jedno pytanie dziewczynie. w zabawie bralo udzial 15
matematyk : Log1,11 2 Jak to rozwiązać
Uczeń: ZADANIE BARDZO WAŻNE JAKUB POMÓŻ! W kwadracie ABCD wierzchołek A ma współrzędne (1,-3). Wiedząc, że jedna z przekątnych
WENTZY: 5(2+4x)= +20x
Tomasz: Witam. Mam problem z dwoma zadaniami:
Karolina...: Supermarket sprzedając jabłka w cenie 3zł za kg, dziennie sprzedawał 400kg. Zauważono,że przy obniżce ceny o każde 10gr sprzedaż rośnie o 100kg. Supermarket kupuje jabłka od
WENTZY: Uzupełnij 3(x-4)=3x-
Karolina...: W turnieju szachowym, w którym każdy szachista rozegrał jedną partię z kazdym z pozostałych zawodników rozegrano 66partii. Ilu zawodników brało udział w turnieju?
Karolina...: Sujma dwoch liczb równa się 6. Znajdz te liczby, jeśli wiadomo,że suma podwojonego kwadratu jednej z nich i kwadratu drugiej jest najmniejsza z możliwych.
g: układ równań: x+y=3 2m+3n=12
Karolina...: Dane jest równanie x2+(m+1)x+3m-2=0 z niewiadomą x a) uzasadnij że -3 nie jest rozwiązaniem tego równania dla żadnej wartości parametru m
Ali: Witam Mam problem z takim zadaniem. Dla jakich wartości parametru m równanie x5 + (m+1)x3 + (m2 - 1)x = 0 ma jeden pierwiastek rzeczywisty.
olka: uzupelnij zapis: a) x∈A B⇔ x ∈A∈.... x∈ B
Mafix: Witam. Mam takie zadanie 4x-1 + 0,51-x = 0,25-x - 4 i rozwiązaniem tego równania jest x=1, ale jak podstawię za x jeden, to wyjdzie 2=0, więc... Jakby mógł mi ktoś
olka: wypisz wszystkie zbiory podzbioru: a) A=[a,b]
olka: opis slowami nastepujace zbiory a= 1,2,3,4,5...
olka: zapisz symbolicznie zbiory: c) C zbior liczb naturalnych mniejszych od 9 i podzielnych przez3
kluska9113: w trapezie równoramiennym o polu 135 jedna z podstaw jest dwa razy dłuższa do drugiej oblicz pola trójkątów na które dzielą trapez jego przekątne
nitro: uzasadnij że trójkąt ABC jest podobny do trójkąta DEF, jeśli:
elem: Taki wielomian:
Andrzej: PROSZĘ O POMOC Zad. Sprawdź tożsamość
olka: wykonaj dzialanie wiedzac ze x≠0
niebezpiezne równanie: 4x +5 9x = 7 4x + 9x
pestka: -1/2 ( x + 1) (x - 3) ≤0
polonez: 22x+1 + 17 x 2x + 8 > 0
monis:):): Wyznacz macierz:
kiki:): mam prosbe czy wie ktos moze jak rozwiazac takie zadanie