przekrztalcanie wyrazen
WENTZY: -3\4 (8x+12y)=-6 co dalej
31 sty 17:44
grabek177: -3(8x+12y)=-24
8x+12y=8
jeszcze można stornami przez 8
x+3/2y=1
31 sty 18:41
WENTZY: -3\4 (8x+12y)=-6?-?
-1\2 (6a+8)=?-4
blagam ostatnie 2
31 sty 18:52
Bogdan:
Nie, zrób sam, sprawdzimy
31 sty 18:54
WENTZY: noo proszę
31 sty 18:56
WENTZY: ja tego nie rozumiem ps:jestem dziewczyną xD
31 sty 18:57
gumiś: Ojjjjjj Diewczyno!
Plisssss oblicz sama i podaj nam , będzie nam miło,
że nasz trud w wytłumaczeniu Ci tych prostych przekształceń
nie poszedł na marne?
Czekamy!
Napisz obojetnie jak? ale napisz! jak bedzieźle poprawimy ok?
31 sty 19:12
WENTZY: -6(8x-12)
31 sty 19:22
WENTZY: dobra zrobilam juz.thanks
31 sty 19:33
Bogdan:
-(1/2) * 6a = -3a
-(1/2) * 8 = -4
a więc -(1\2) * (6a+8)= -3a - 4
Więcej śmiałości życzę
31 sty 19:50