funkcja liniowa
Karolina...: Funkcja liniowa f okreslona jest w nastepujacy sposob
f(x)= 2x2 + 7x+6/calosc przez x+2 dla x roznych od 2
c dla x=-2. znajdz c i zapisz wzor w postaci f(x)=ax+b
31 sty 19:10
Bogdan:
Jeśli dobrze zrozumiałem z Twojego niejasnego zapisu:
2x2 + 7x + 6 (x + 2)(2x + 3)
--------------------- = ---------------------- = 2x + 3 dla x ≠-2
x + 2 x + 2
Podaj dokładną treść zadania, używaj nawiasów dla wyrażeń w liczniku i w mianowniku.
31 sty 20:03
Karolina...: ta funkcja f jest okreslona przez uklad dwoch rownan jedno to 2x2+7x+6
--------------
x+2
a drugie c dla x=-2 polecenie znajdz c i zapisz wzor funkcji w postaci ogolnej
31 sty 20:07
Karolina...: jak sie pisze ulamki?
31 sty 20:08