bezradna: Pole trójkąta ABC jest równe 21 cm2, |AC| = 6 cm, |AB| = 8 cm. Dwusieczna kąta BAC dzieli trójkąt ABC na dwa trójkąty. Ile wynosi różnica pól trójkątów wyznaczonych przez
patrycja: Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tego zadania:
kamiskaaa: Do BASI ponownie z PROSBA Zad.1.
Sigma: Do Basi zobacz!
Anka: Dany jest trójkąt równobocznyABC.Punkty P,Q,R leżą na bokach trójkąta ABC ( po jednym punkcie na każdym boku)w taki sposób, że każdy bok trójkąta jest prostopadły do jednego
logistyk: √5x-x2 + 1/x+2
sharpy: czy sprawdzi ktoś moje wielomiany
Sigma: Basia zobacz " do Sigma pilne"
lehu: n+6 = 28 po lewej stronie symbol Newtona
maniu: i mam problem z tym zadaniem: zapisz 16% wartości wyrażenia
sharpy: rozłóż wielomiany na czynniki(nie wiem czy dobrze zrobiłem) a) w(x)= -5x5 + 30x4 - 45x3 = -5x2 ( 9x - 6x2 + 1 )
Male: Prosiłabym bardzo o wytłumaczenie jak się zabrać do wyznaczenia zbioru wartości funkcji z przykladów:
enter: wyznacz te wartości parametru m dla których jeden z pierwiastków równania x2-2mx+5=0 jest iloczynem liczby 0,5 i jednego z pierwiastków równania x2+4x-4m=0
karmnik: Oblicz pochodną:
Marzena: Jak się konstruuje wielokąt foremny wpisany w okrąg o danym promieniu lub średnicy? Chodzi o np pięciokąt, siedmiokąt itd.
Bonusik: Pisałam dzisiaj kolokwium z analizy, wszystko dobrze, gdybym nie wpadła z takim durnym (przepraszam, ale zdenerwowałam sie:() wykresem.
Bartek89: prosze o pomoc rozwiazcie moje zadania
Bartek89: Znaleźć rownanie plaszczyzny przechodzacej przez punkt A=(0,-1,3), B=(1,4,2) i rownoleglej do wektora u=(3,1,5)
Pali$: Mam takie zadanie: 1.Oblicz:
Bartek89: obliczyc objetosc czworoscianu ABCD gdzie A=(2,1,5), B=(1,1,3), C=(1,2,4) jesli D lezy w plaszczyznie 2x+y-2+5=0
antenka 1985: sigma wielkie dzięki
Basia: do Sigmy ! Pilne
ewlina: prosze pomozcie. jakie pole ma szesciokat foremny opisany na okregu o promieniu 6 cm. a) 54√3cm2
antenka 1985: prostopadłościenny zbiornik paliwa w modelu samolotu z silnikiem spalinowym ma wymiary 1,8dmx15cmx8cm. zatankowano go 75%jego wysokości. oblicz ile litrów paliwa jest w tym
maniu: pomoże mi ktoś
Siden: Problem mam z tym. Ciągle wychodzą mi złe wyniki. Rozwiąż równanie.
claudia2911: liczba wszystkich przekatnych podstaw i scian bocznych pewnego graniastosłupa jest równa 110. oblicz ile krawedzi a podstawa tego graniastosłupa
Tomek: (n+1)4-(n-1)4 lim -------------------------------
Sigma: Do Basi! zajrzyj do "Tomasz"
Tomasz: Podstawą ostrosłupa jest trójkąt o boku długości "a" i kątach do niego przyległych α i β. Krawędzie boczne nachylone są do płaszczyzny podstawy pod kątem γ. Wyznacz objętość
Asia.: Dwie przecinające się średnice tworzą cztery kąty,z których jeden jest: a)równy 30(stopni
Łukasz: Pole powierzchni bocznej walca wynosi 36pi, a promień walca jest o 3 mniejszy od wysokości. Oblicz objętość.
Kamil: Oblicz objętość i pole całkowite stożka, która tworząca l jest nachylona do podstawy pod katem alfa.
Rafał: Oblicz objętość prawidłowego ostrosłupa czworokątnego, jeżeli krawędź boczna o długości 5 cm jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod kątem 60 stopni.
leokadia: proszę mi pomóc:Ile jest liczb naturalnych czterocyfrowych takich,że w zapisie dziesiętnym występuje jedna cyfra nieparzysta i trzy parzyste?
Dwiekropki..: A jednak.. a łudziłam się, że dam radę sama i nie będę musiała tu zaglądać. : )
aro: Wyznacz pole całkowite prostopadłościanu, którego krawędzie mają długość: a= x+1
sliwi: Jakie pole ma sześciokąt foremny opisany na okręgu o promieniu długości 6 cm?
sliwi: Jakie pole ma sześciokąt foremny opisany na okręgu o promieniu długości 6 cm.
sliwi: Promień okręgu opisanego na trojkącie równobocznym ma długość 2 cm. Jaką długość ma bok tego trójkąta?
sliwi: O ile mniejsze jest pole kwadratu wpisanego w okrąg o promieniu 4 cm od pola kwadratu opisanego na tym okręgu?
jak ja mam to rozwiązać ??: Podaną funkcję f(x)=x2-5x+4 zapisz w postaci kanonicznej i iloczynowej. Pomóżcie!
nucha: 3x2-4x-2=0
claudia2911: prosze o pomoc
claudia2911: prosze p pomoc
claudia2911: punkty A(0,3)i B(4;5) sa wieszchołkami trojkaąta rownoramiennego ABC w ktorym IABI=IBCI wysokosc BD zawiera sie w prostej o rownaniu 3x-y-7=0 oblicz
bogusia: √9 *[(1,5)-1 + 9-1,5] -272/3
Jaro: Pomocy!
Dwiekropki..: W prawidłowy ostrosłup czworokątny wpisano sześcian, którego cztery wierzchołki leżą na krawędziach bocznych, a pozostałe cztery na płaszczyźnie podstawy. Wyznacz długość
Anka: Na zajęciach szkółki żeglarskiej obecni są wszyscy uczniowie i instruktor. Wiek instruktra jest o 22 lata większy od średniej wieku uczniów i jednocześnie o 20 lat
Anka: Basia ma o 10% więcej pieniędzy niż Ania, ale 0 10% mniej niz Celina.O ile procent więcej pieniędzy od Ani ma Celina? Ile pieniędzy moze mieć każda z dziewcząt, jeśli razem mają
Jaro: Proszę o pomoc przy tych zadaniach!
Jaro: Punkty A(0,3) i B(4,5) są wierzchołkami trójkąta równoramiennego ABC, w którym |AB| = |BC|. Wysokość BD trójkąta zawiera się w prostej o równaniu 3x - y - 7 = 0. Oblicz:
Jaro: W wycinek koła o promieniu 3 dm wpisano okrąg o promieniu 1 dm. Oblicz pole wycinka koła. Wynik podaj z dokładnością do 10 cm2 (π≈3,14).
Magda: Oblicz objętośc ostrosłupa prawidłowego trójkątnego, którego krawędź podstawy jest równa 6 cm a wysokośc 12 cm.
pomóżcie: Dany jest wielomian w(x)=x4-mx3+nx2-8 w(z)=w(-2) i w(3)=82. Wyznacz m i n. Dla jakich wartości x w(x)>x4+2
pomocy: Dla jakich wartości parametru m i n wielomian w(x)=x4-2x3+mx2+nx+12 jest podzielny przez wielomian w1(x)=x2-5x+6
niunia19: Ojciec i córa maja razem 50 lat. 5 lat temu ojciec był 9 razy starszy od córki. Ile lat ma obecnie kazdy z nich?
niunia19: Kasia przygotowywała się do egzaminu.Rozwiązywała zadania w ciągu 3 dni. 1 dnia rozwiazała jedna trzecia zadan i jeszcze 4 zadania
niunia19: Kwotę 250tys zł podzielono na 2 części w ten sposób,że połowa różnicy tej części była równa piątej części większej z nich. Na jaką część podzielono tą kwotę?
Bucik: Prosze o pomoc
kamiskaaa: Zad.1. Jesli strumien pieniadza wpływajacy na konto wyraza sie wzorem y=f(x) to ilosc
jan: wyznacz zbiór wartości funkcji f(x)=x/(4-x2)
enter: funkcja f(x)= (2-x)/(x+b) przyjmuje wartości ujemne wtw gdy x∈(-∞,-5)U(2,∞) a) wyznacz b