lehu:
n+6 = 28 po lewej stronie symbol Newtona
2
Dziedzina: n≥ -4
n+6 (n+6)! n!(n+6)
= ---------- = ----------
2 2!(n+4)! 2(n+4)
and then?
12 sty 21:55
Mickej: coś tu przekichałeś
(n+6)! (n+4)!(n+5)(n+6) (n+5)(n+6)
---------- = ------------------------= -----------------------
2!(n+4)! 2(n+4)! 2
n2+11n+30
-----------------= 28 / *2
2
n2+11n-26=0
12 sty 22:11
Mickej: Δ=225 √Δ=15
x1=-13 sprzeczne z założeniem
x2=2
wic n>2
12 sty 22:13
lehu: aaaa więc to tak się robi : ) dzięki wielkie!
13 sty 07:37