matematykaszkolna.pl
Sigma: Do Basiemotikonkaemotikonkaemotikonka zobacz! zaraz napiszę rozwiazanie!
12 sty 23:08
Sigma: H2= a2 - (a2/2)2 H2 = a2/2 to H = a2/2 oczywiscie H --- wys osrtr. to H/2= a2/4 htr2 = (a2/4)2 + ( a2/2)2 to h{tr}= a10 /4 (A +B)/2= ( 3a2) /8 to pole trapezu P= 3a2/8 * a10/4= 3a2 5 / 16 sprawdzisz? myslę,że teraz tak! żadne 5 na początku przed a2 nie wyjdzie! Sprawdź ! plisssssssssssssss pozdrawiam i dobrej nocki!emotikonka
12 sty 23:19
Basia: jeszcze mi się nie zgadza htr jest w trójkącie prost. o przypr. H/2 i 1/4 przekatnej podstawy ale nie upieram się
12 sty 23:34
Sigma: Masz racjęemotikonkaemotikonkaemotikonkaemotikonkaemotikonkaemotikonkaemotikonka! Jak ja patrzyłanm emotikonkaemotikonka to dokończ! Plisssssssss pewnie teraz wyjdzie 5a2 5 /16 ..... dokończemotikonka ... bedzie mi sie lepiej spało! Zrób dla mnie ten wyjatek! Co?.. tak! ... wyjdzie juz to widzę bo tam będzie to 5a2
12 sty 23:39
Sigma: Basia! już chyba masz mnie dość jak ja " bo... si" wzięłam H/2 i 1/4 *d podstawy ! Dobra jutro sprawdzisz! Sposób z pewnościa dobry! Dobranoc ! Miłych snów! ( nie o trapezachemotikonka... oczywiscie)
12 sty 23:44
Basia: nie ma lekko ja to liczyłam, i guzik htr2 = (a2/4)2 +(a2/4)2 = 2a2/16 + 2a2/16 = 4a2/16 = a2/4 htr =a/2 no i guzik
13 sty 00:00
Sigma: No to "guziK"emotikonka Rozgryzłysmy " bezradną " Co? emotikonka
13 sty 00:29
Basia: przyznała się, a myślałam, że studiuje i daje korepetycje ale, że nie z gimnazjum to już dawno wiem, za dużo umie
13 sty 00:59
Basia: a zadanko jej rozwiązałam, korzystając z tw.o podziale odcinka przez dwusieczną, ale też nie wiem czy w gimnazjum to znają; widzi mi się, że tak
13 sty 01:01
nocek: No tak!... nie trudno poznać! Ale ..... po co ten ... "kit" emotikonka..... nie bardzo rozumiem! Nie śpisz jeszcze? ..
13 sty 01:03
nocek: Tak! ... też myślałam,że z tej zalezności! bo wyraźnie to trzeba wziąć pod uwagę ! ale juz sie nie "wcinałam"...... bo .... nie lubię pewnych zachowańemotikonka Końcówka ! .... była !.... "wiem! nie powiem! " emotikonka irytujące jak dla mnieemotikonka.... i chyba nie tylko dla mnie !
13 sty 01:07
Basia: dopiero zaczynam żyć pełnią życia; jestem typowym nocnym markiem; do czwartej podziałać; do południa pospać to jest to co tygrysy lubią najbardziej; podobno od urodzenia taka jestem, ale mama nie narzekała; byłyśmy zgodne w upodobaniach
13 sty 01:10
Basia: musiała to pisać w czasie kiedy ja już pisałam to swoje rozwiązanie, bo dopiero po wysłaniu mojego zobaczyłam jej wpis, a głowę bym dała, że wymyśliła to samo, ale niefajna ta końcówka fakt
13 sty 01:13
nocek: Jak zauwazyłaś !...mam to samo! Nocą siedzieć!.... do południa spać emotikonkaemotikonka
13 sty 01:15
Basia: No to do roboty Nocku! Cała masa zadań nie porozwiązywanych przez moje i Dwukropki problemy, ale z Pitagorasa ? to zadanie ? wiesz jak ?
13 sty 01:17
Sigma: Nie bardzo? Chyba że "nowe" tw, Pitagorasa o dwusiecznej w dowolnym trójkacie? emotikonka Może Tales to "klon" Pitagorasa? emotikonkaemotikonka
13 sty 01:20
Basia: Zapytałam. Ciekawe czy odpowie. Jak nie to niech sobie z nastepnymi radzi sama.
13 sty 01:22
Sigma: Popracowałabym jeszcze !....ale "faje" ( skończyły się emotikonkaemotikonka i trzeba spać! chyba ,że "poratujesz" wirtualnie!emotikonka
13 sty 01:22
Basia: Jeszcze trochę mam i do sklepu blisko, jakby co, tylko jak Ci to podrzucić ? Wirtualnie to jeszcze gorzej niż wcale.
13 sty 01:30
Sigma: Dzięki!... dam radę!.... nie mam innego wyjścia! "paskudztwo" !...... ale " gdyby głupota miała skrzydła... gołębicą bym była!" emotikonka
13 sty 01:34