12 sty 23:08
Sigma:
H
2= a
2 - (a
√2/2)
2
H
2 = a
2/2 to H = a
√2/2 oczywiscie H --- wys osrtr.
to H/2= a
√2/4
h
tr2 = (a
√2/4)
2 + ( a
√2/2)
2
to h{tr}= a
√10 /4
(A +B)/2= ( 3a
√2) /8
to pole trapezu
P= 3a
√2/8 * a
√10/4= 3a
2 √5 / 16
sprawdzisz? myslę,że teraz tak! żadne 5 na początku przed
a
2 nie wyjdzie! Sprawdź ! plisssssssssssssss
pozdrawiam i dobrej nocki!
12 sty 23:19
Basia:
jeszcze mi się nie zgadza
htr jest w trójkącie prost. o przypr. H/2 i 1/4 przekatnej podstawy
ale nie upieram się
12 sty 23:34
12 sty 23:39
Sigma: Basia! już chyba masz mnie dość jak ja " bo... si"
wzięłam
H/2 i 1/4 *d podstawy !
Dobra jutro sprawdzisz! Sposób z pewnościa dobry!
Dobranoc ! Miłych snów! ( nie o trapezach

... oczywiscie)
12 sty 23:44
Basia:
nie ma lekko
ja to liczyłam, i guzik
htr2 = (a√2/4)2 +(a√2/4)2 = 2a2/16 + 2a2/16 = 4a2/16 = a2/4
htr =a/2
no i guzik
13 sty 00:00
Sigma: No to "guziK"

Rozgryzłysmy " bezradną " Co?
13 sty 00:29
Basia:
przyznała się, a myślałam, że studiuje i daje korepetycje
ale, że nie z gimnazjum to już dawno wiem, za dużo umie
13 sty 00:59
Basia:
a zadanko jej rozwiązałam, korzystając z tw.o podziale odcinka przez dwusieczną, ale też
nie wiem czy w gimnazjum to znają; widzi mi się, że tak
13 sty 01:01
nocek: No tak!... nie trudno poznać!
Ale ..... po co ten ... "kit"

..... nie bardzo rozumiem!
Nie śpisz jeszcze? ..
13 sty 01:03
nocek:
Tak! ... też myślałam,że z tej zalezności!
bo wyraźnie to trzeba wziąć pod uwagę !
ale juz sie nie "wcinałam"...... bo .... nie lubię pewnych zachowań

Końcówka ! .... była !.... "wiem! nie powiem! "

irytujące jak dla mnie

.... i chyba nie tylko dla mnie !
13 sty 01:07
Basia:
dopiero zaczynam żyć pełnią życia; jestem typowym nocnym markiem; do czwartej podziałać;
do południa pospać to jest to co tygrysy lubią najbardziej; podobno od urodzenia taka
jestem, ale mama nie narzekała; byłyśmy zgodne w upodobaniach
13 sty 01:10
Basia:
musiała to pisać w czasie kiedy ja już pisałam to swoje rozwiązanie, bo dopiero po
wysłaniu mojego zobaczyłam jej wpis, a głowę bym dała, że wymyśliła to samo, ale
niefajna ta końcówka fakt
13 sty 01:13
nocek: Jak zauwazyłaś !...mam to samo!
Nocą siedzieć!.... do południa spać

13 sty 01:15
Basia:
No to do roboty Nocku! Cała masa zadań nie porozwiązywanych przez moje i Dwukropki
problemy, ale z Pitagorasa ? to zadanie ? wiesz jak ?
13 sty 01:17
Sigma: Nie bardzo?
Chyba że "nowe" tw, Pitagorasa o dwusiecznej
w dowolnym trójkacie?

Może Tales to "klon" Pitagorasa?

13 sty 01:20
Basia:
Zapytałam. Ciekawe czy odpowie. Jak nie to niech sobie z nastepnymi radzi sama.
13 sty 01:22
Sigma: Popracowałabym jeszcze !....ale "faje" ( skończyły się


i trzeba spać! chyba ,że "poratujesz" wirtualnie!
13 sty 01:22
Basia:
Jeszcze trochę mam i do sklepu blisko, jakby co, tylko jak Ci to podrzucić ?
Wirtualnie to jeszcze gorzej niż wcale.
13 sty 01:30
Sigma:
Dzięki!... dam radę!.... nie mam innego wyjścia!
"paskudztwo" !...... ale
" gdyby głupota miała skrzydła... gołębicą bym była!"
13 sty 01:34