fiolka: Jak to wyliczyć Wartość wyrażenia:
Rozwiąż równanie wykładnicze:: Rozwiąż równanie wykładnicze:
misiu: Jestem całkiem ciemny z matematyki, prosze o pomoc w rozwiazaniu równań i nierówności wykładniczych:
suzi8989: Pomocy monotonicznosc funkcji i ekstrema lokalne
natalia: Rozwiąż równanie wykładnicze: 5x+1-15*5x-2=110
AniaM: Funkcja f określona jest wzorem f(x) = x2 + 2x + c. a) Wyznacz te wartości współczynnika c, dla których wykres funkcji f przecina oś OX w
cieniak: 2+log3 (x+4)=log3 8
doda: Pdaj zależność pola trójkąta od długości jego wysokości h1, h2, h3.
varo: W równoległoboku ABCD dane są: → AB = [6;−3], → BC = [0; 5], zaś środkiem boku AB jest punkt
PySiaaaaaaa: 3 ZADANIA 1.Trzycyfrowa liczba kończy się cyfrą 4. Gdy przesuniemy tę cyfrę na pierwsze miejsce, a
paweł 1010: 1.
paweł 1010: 1. Podaj cztery liczby, które mają: a) dokładnie trzy dzielniki. Co zauważyłeś?
Anula: Oblicz długości boków trójkąta prostokątnego wiedząc, że długości przyprostokątnych różnią sie o 7 cm, a jego pole wynosi 30 cm2
wjmm: I jeszcze wykazywanie z ciągów
wjmm: Wykaż, że liczba a= √251/log25+61/log56 jest naturalna.
paweł 1010: Obicz pole powierzchni i objętości graniastosłupa o danej podstawie i wysokości równej 12cm
Marek: Wykaż że jeśli a=log210+log410+log1610, to a∈(21/4, 7)
PySiaaaaaaa: Do Burnet :
Michał : Jestem noga z matmy. nie poradzę sobie dam Zad.43 (6 pkt.)
PySiaaaaaaa: wykresy funkcji y=2ax-4b i y=-ax+5b przecinaja sie w punkcie A=(3,2). Oblicz a i b
Madzia: mam prosbe o rozwiazanie przykladów ln(2-x)≥0 32x(1/27)-x<(1/3) 3x+1+3x-1-(10/3)=0 dwa z trzech przykladów rozwiązalam ale nie jestem pewna czy
PySiaaaaaaa: napisz równanie prostej której wykres jest symetryczny do wykresu funkcji y=-2x+6 wzgledem osi x .. PILNIE
Eta: Do Basi!... zobacz do "godfather"
EVa: BŁAGAM Zad.41 (5 pkt.)
Madzia: PROSZĘ O POMOC Zad.30
Gość: Witam, mam pytanie do tych co pisali mature z maty roz. w 2008 i do tych ktorzy beda pisac w
PySiaaaaaaa: Maria ma 24 lata. Jest ona dwukrotnie starsza niż była Anna wtedy, gdy Maria miała tyle lat, ile teraz ma Anna. Ile lat ma Anna? Hello ? Hah Ktoś czai to zadanie Pisac
PySiaaaaaaa: Normalne i ulgowe bilety do cyrku kosztowały 400zł. Oblicz, ile zapłacono za bilety każdego rodzaju, jeżeli stosunek liczby biletów normalnych do biletów ulgowych jest
Mickej: Napisałem maturę z polskiego
PySiaaaaaaa: Cena towaru wzrosła o 10%, a następnie zmalała o 10%. O ile procent i jak zmieniła się cena w stosunku do ceny pierwotnej?
nn: lim 4x2+3/2x2-x-7 x→∞
Marek: Wykaż że jeśli trzy liczby tworzą jednocześnie ciąg arytmetyczny i geometryczny to są one jednakowe.
Anka: Akwarium w kształcie prostopadłościanu ma długość 8dm i szerokość 25cm, jest wypełnione do połowy wodą. Kostka sześcienna o krawędzi 10cm wrzucona do akwarium całkowicie
misiek: niech ktoś zajrzy do mnie tylko na poprzednią stronę
godfather: Jak rozwiazac takie równanie
Marek: spośród wszystkich graniastosłupów prawidłowych czworokątnych, których suma długości krawędzi jest równa 4m wyznacz graniastosłup o największej objętości.
anka: Wyznacz zbiór wartkości funkcji f(x)=sinx+cosx
misiek: w trójkącie prostokątnym przyprostokątne mają dł 2cm+4cm a jeden z kątów ostrych ma miarę
Grzegorz: witajcie, mam wielki problem z tym zadaniem: a)
Aga: podaj dziedzinę wyrażenia 3
Andrzej: Narysuj wykres funkcji y=-1/x
ja0014: Prosze o pomoc w obliczeniu granicy ciagu!
Sylvia: Oblicz log16sin 5π/6
Aga: oblicz wartość wyrażenia dla podanych wartości zmiennych 2/x+1 - x/z+5 dla x=1 z=-2
ptyś: Wymiary 6 losowo wybranych detali, wyrażone w mm kształtowały się następująco: 6,3; 5,9; 6,2; 5,8; 5,7; 6,1.
Wiwimetka: Z GÓRY DZIĘKUJĘ --> Postawą ostrosłupa jest trapez równoramienny o podstawach długości 3 cm i 5 cm oraz ramieniu dł. 7 cm. Spodek wysokośi ostrosłupa jest punktem przecięcia
Andrzej: narysuj wykres funkcji
Aga: Proszę o pomoc rozwiąż równanie
Basia: Eta ! Następny sadysta ! Zajrzyj do postu "Koczka". Liczyłam to 3 razy i za każdym razem inny wynik. Nie mam już siły. Może Tobie się uda.
Barcik: Eta!Dzięki
Basia: Eta zajrzyj do postów "Pliss" i "Mała". Ciekawe zadania, ale z tym z "Pliss" mam kłopot
tomek: wyznacz najmniejszą wartość funkcji kwadratowej f(x)=x2+4x-3 w przedziale <0,3> . Jeśli ktoś to zrobi to z góry dzięki