paweł 1010:
1.
W trapezie jedna z podstaw ma długość 0, 4 m ,a druga jest od niej 2 razy dłuższa. Pole
trapezu jest równa 900cm2 . Obicz wysokość tego trapezu
9 sty 20:57
varo: a-
b-0,8
P=(a+b/2)*h
0,9=0,6h/ 0,6
h= 1,5 m
9 sty 22:14
paweł 1010: a możecie ni to inaczej prościej rozwazać prosze
10 sty 07:37
martusia:
a=0,4m=40cm
b=2*40cm=80cm
P=(a+b)*h/2
900=(40+80)*h/2
900=120*h/2 skracamy 2 i 120
900=60*h
60h=900 /60 obustronnie dzielimy przez 60
h=15[cm]
h=0,15[m]
10 sty 08:51
paweł 1010: dzięki
10 sty 09:58