Basia: Eta zajrzyj do postów "Pliss" i "Mała". Ciekawe zadania, ale z tym z "Pliss" mam kłopot
9 sty 00:19
Eta:
Basia !
w tym pliss! to... nie powinnas brać do kwadratu!
Tam widze napisał rozwiazanie Piotr!
w/g mnie to jest dobra odp! Ja tez takbym liczyła!
Nie wiem czym sie sugerowałas biorąc do kwadratu?
Pewnie nie pomyslałas?
powinno być mocΩ= 30 *41= 1230
moc A= 30 * 21= 630
i rzeczywiscie P(A)= 630/1230 = 21/41
no tak! .... "strasznie " ... wyglada , ale tylko w treści
a w sumie proste!
9 sty 00:34
Basia:
też nie wiem; zmęczona chyba jestem
9 sty 00:35
9 sty 00:42
9 sty 00:51
9 sty 01:06
Basia:
To nie to! Lata, lata, lata po studiach pracowałam jako informatyk. I pewnego pięknego
dnia odkryłam, że .... chyba nie zdałabym egzaminu wstępnego na własną uczelnię.
Koledzy, którzy się tam jeszcze ostali śmiali się serdecznie z mojego przerażenia, ale
ja się uparłam i teraz np. analizę znam lepiej niż wtedy kiedy z niej egzamin zdawałam.
Oczywiście nie wszystko pamiętam, ale dzięki zadankom, które tu wrzuca młodzież
studiujaca też sobie sporo przypomniałam. A jeśli upieram się żeby rozwiązać to nie tyle
z powodu ambicji ile z ciekawości.
9 sty 01:28
nocek: Basia! zajrzyj do "ewelina"
9 sty 01:39
Basia:
Czytałam. Mam nadzieję, że dotarło.
9 sty 01:41
nocek:
No i "bezrobocie"! trzeba iść spać!

Dobranoc! Miłych snów!
9 sty 01:49
Basia:
Dobranoc ! I miłego dnia (jutrzejszego)
9 sty 03:09