paweł 1010: Obicz pole powierzchni i objętości graniastosłupa o danej podstawie i wysokości równej
12cm
a)
prostokąt - o wymiarach 6 cm i 3 cm
b)
trójkąt- o wymiarach wysokość 4 cm ściany boczne 2 po 5 cm i jedna po 6 cm
c)
romb- wysokość 3cm i 2 ściany po 5 cm
d)
trapez- wysokość 4 cm podstawa dolna 10 cm górna 4cm ściany 2 po 5 cm
9 sty 20:16
fiolka: mało precyzyjne dane w b c d
a) V=abc, P=2ab+2ac+2bc a=6, b=3, c=12
9 sty 23:51
fiolka: o co chodzi z tymi ścianami w trójkącie? może krawędzie?
10 sty 00:00
paweł 1010: temat zadania. oblicz korzystając z danych na rysunkach szkicowych, pole powierzchni i
objętości graniastosłupa o danej podstawie i wysokości równej 12 cm . to sa dane
10 sty 07:16