Madzia: mam prosbe o rozwiazanie przykladów ln(2-x)≥0 3
2x(1/27)
-x<(1/3)
3
x+1+3
x-1-(10/3)=0 dwa z trzech przykladów rozwiązalam ale nie jestem pewna czy
dobrze z góry dziekuje
9 sty 18:47
Miki: 1/
dziedzina nierówności 2- x ≥0 <=> x≤ 2<=> x€(- ∞, 2>
ln1=0
to wnioskując mamy 2 -x ≥1 <=> -x ≥ - 1<=> x ≤ 1
uwzględniajac założ
odp x€ (-∞, 1>
2/ 32x *( 3-3)-x < 3-1
32x * 33x < 3-1
35x < 3-1
5x < - 1 zwrot zachowany bo podst. >1
x < - 1/5 <=> x€ ( -∞. -1/5>
3/ 3x *3 + 3x *(1/3) = 10/3
10/3 *3x= 10/3 bo 3 i 1/3= 10/3
3x = 0
3x= 30
x=0
9 sty 19:34
Madzia: dzieki
9 sty 19:58
Miki:
Tak Ci wyszło?
9 sty 20:00
Madzia: pierwsze i trzecie tak a drugiego nie mialam zrobionego

ale jak spojzalam na
rozwiazanie to stwierdzilam ze jest banalne i nie wiem dlaczego na to nie wpadlam
9 sty 20:14