varo: W równoległoboku ABCD dane są: → AB = [6;−3], → BC = [0; 5], zaś środkiem boku AB jest
punkt
S = (1, -0,5)
a) Wyznacz równanie prostej przechodzącej przez wierzchołek C,D.
b) Wyznacz równanie prostej CE zawierającej wysokość poprowadzoną z wierzchołka C i
przecinającej
prostą AB w punkcie E.
9 sty 22:06
varo: pomoze ktoś- proszę
9 sty 22:31
dobra rada:
Zobacz tutaj "geometria analityczna" i wszystko wyjasnione!
Sam rozwiązesz i przy okazji sie nauczysz .... dobra rada!
9 sty 22:49
varo: tylko ze sam nie wiem od czego zacząc , rzuc moze jakies hasło od czego mam zaczac
9 sty 22:54