patryś: Oblicz granicę funkcji: lim x→1 (1/x-1 - 2/x2-1)
Efka: ile wynosi α jesli sinα=1,22
Efka: oblicz długość przeciwprostokątnej trójkąta prost. wiedząc, ze objętość stożków powstałych przez obrót tego trójkąta dokoła osi wyznaczonych przez przyprostokątne
Odpiszcie wreszcie. Proszę.: Rozwiąż układy równań metodą podstawiania: a)4y+4x=128
crazy_corsa: witam czy ktoś mógłby mi pomóc rozwiązać te przykłady całek, bo już się gubię w nich...:(
Martu$;D: Rozwiąż układy równań metodą podstawiania: a)4y+4x=128
karmnik: Oblicz granicę: (n+2)! + (n+1)!
Efka: do naczynia w kształcie walca o promieniu 4cm nalano do pewnego stopnia wody, następnie wrzucono kostkę sześcienną, poziom widy podniósł się o 15mm. Ile wynosi objętość kostki?
Andzelika: Objętość prostopadłościanu wynosi 64. Ile jest równa średnia geometryczna długości wszystkich jego krawędzi ?
Mara: Eta bardzo dziękuję za pomoc i życzę Wesołych Świąt
Efka: Firma planuje pakować soki do pojemników w kształcie czworościanu foremnego. Wyznacz długości boków krawędzi pojemnika o pojemności 1litr.
iwona: Oblicz granice funkcji: lim x →√3 x2-3/x4+x2+1
jedrek: witam ,przekatna rombu ma 16 obwod wynosi40 .Obliczpole tego rombu .Zgory dziekuje pozd.....
karina07: MAM TAKIE ZADANKO: Funkcja kwadratowa f(x)=ax + bx +2 przyjmuje wartości (-20) dla argumentu (-2). jednym z
kam: wykaz, ze : jesli a2+b2+c2=ab+ac+bc to a=b=c
karmnik: Oblicz granicę: (n3+5n-1)2007
Tomek: Oblicz sume liczb od 7 do 450. Bardzo proszę o pomoc.
piotr: witam jak rozwiazac zadanko //przekatne rombu maja dl.8 i 6 oblicz obwod romba?Z gory wielkie dzieki
Miki: Wanna ma pojemnosć 300 l. Ma ona kształt graniastosłupa o podstawie trójkata równoramiennego. Oblicz dł. ramiona tego trójkąta, jesli woda w wannie siega 30 cm, a
Henio: 10 krów zjada 10 arów w ciągu 10 dni. 15 krów zjada 22 ary w ciągu 44 dni. w ciągu ilu dni 20 krów zje trawe z łaki o powierzchni 17 arów. Każda krowa zjada taka sama ilosc
karmnik: A granica w takim przykłądzie: (n+2)! + (n+1)!
jedrus: witam mam pytanko czy liczby ujemne biora udzial w wyznaczniu sredniej arytmetycznej , dominanty i mediany Z gory wielkie dzieki
Efka: dany jest ostrosłup prawidłowy trójkątny o krawędzi podstawy a=6 i wysokości H=4, Wyznacz przybliżone wartości kątów:
ewcia: logarytm z jednej czwartej o podstawie 2, logarytm z 25 o podstawie jedna piąta, logarytm o podstawie 8 = x , logarytm o podstawie 13 z jednej trzeciej ,
Andzelika: Oblicz sume liczb które znajdują sie w przedziale x∈<5,20> .. Prosze o wzór
ewcia: musze obliczyć logarytm z 2 o podstawie 8
Monika: 1. Wypisz elementy podanych zbiorów:
Fish: Mam mały problem... potrzebuję usunąć niewymierność ale nie mam pojęcia jak... a oto i mój problem:
jedrus: prosze o pomoc !dla danego ciagu liczb 2,3,4,2,3,5,4,2,-3,-4,2,-2,-2,3,4,2, wyznacz srednia arytmetyczna,mediane ,dominante
Mara: bardzo proszę o pomoc podaj wzór funkcji kwadratowej wiedząc że do jej wykresu należą punkty A[0,3] B[-2,13] C[3,18] z góry dziękuję za całe rozwiązanie zadania ,gdyż jest
piotr: przekatne prostokata przecinaja sie pod katem 60 stopni .oblicz pole prostokata jesli dlu. przekatnej wynosi 20
enter: DZIAŁ: Funkcje wymierne, rozwiąż równanie. pomóż mi znaleźć błąd w rozwiązaniu!
tosia: Dla jakich wartości parametru m reszta z dzielenia wielomianu W(x)=m2x8-5x4-3m przez dwumian (x-1) jest rowna -1
Jak??: lim dla x→0+ z (xcosx- sinx / xsinx)
Gabbi: Proszę o pomoc
Gocha: Sprawdź czy możliwe są dane: P(A)=0,54 , P(B)=0,54 , P(A u B)=1,12
Hania: Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje.
xxxdamianoxxx: zad. Równoległobok ABCD i A`B`C`D` są podobne. Równoległobok ABCD ma boki długości 30cm i 45
Olka: Pomocy Drabina o długości 2,5m po oparciu o ścianę domu sięga na wysokość 2m.
runo: Taka prosta granica. Nie rozumiem jendej prostej rzeczy:
Gosia: czy ktoś mógłby mi pomóc Działkę budowlaną w kształcie trapezu o bokach długości 50m, 25m, 20m i 25m podzielono
Zosia: pomóżcie Promienie słoneczne padają pod kątem 30 stopni. oblicz długość cienia, który rzuca drzewo
runo:
Jak??: Trudna granica...... lim(dla x→∞) z (ex -x2 )
marcin: Z kartki papieru w kratkę o wymiarach 29x29 kratek wycięto 99 kwadratów 2x2. Wykaż, że można wyciąć jeszcze jeden taki kwadrat. Wszystkie cięcia przeprowadzane są wzdłuż
XUL: |tgx| ≥ √3(sin2x + cos2x)
mm4: Kolarz przebył droge 114km. Jeśli by jechał ze średnią prędkością mniejszą o 9km/h to przebył by tą drogę w czasie o 2h dłuższym. Oblicz z jaką średnią prędkością jechał
mm4: Wykaż, że równanie ax2 + bx + c = 0 ma dwa różne pierwiastki rzeczywiste jeśli a i c są takimi samymi liczbami o przeciwnych znakach.
pati: PROSZĘ O POMOC PILNE 1.Obliczyć pochodne funkcji:
pati: 1.Obliczyć pochodne funkcji: a) 7x6
Mara: podać wzór funkcji kwadratowej wiedząc że do jej wykresu należą punkty A[0,3] B[-2,13] C[3,18]