karmnik: Oblicz granicę:
(n+2)! + (n+1)!
a
n = --------------------
(n+3)!
Mógłby ktoś, bo ja wogóle nie czaję granic
17 gru 18:19
karmnik: ma być
1
---------

n+2
bo z tego wyjdzie 0 i taką mam odp
17 gru 18:30
gaga:
rozpisz (n+2)! = (n+1)! (n+2)
(n+3)! = (n+1)! (n+2)(n+3)
wstaw do a
n
wyłącz (n+1)! w liczniku przed nawias ( wtedy ładnie wszystko się skróci
w liczniku będzie (n+1)! ( n+3)
a wmian. (n+1)! (n+2)(n+3)
a
n= 1/(n+2) i już dalej wiesz
17 gru 18:31
gaga:
No i jest

17 gru 18:31
karmnik: dziękuję gaga. przynajmniej wiem, że dobrze myślę

dzięki wielkie.
17 gru 18:32
gaga:
No wyjaśniło się

17 gru 18:33