Monika: 1. Wypisz elementy podanych zbiorów:
A= {x ∈ N : x|6} = ?
B= {x∈ N : x|14} = ?
C= {X ∈ N : x|15} = ?
2. Wypisz wszystkie elementy zboioru A:
a) A= {x∈ C : |x| <5}
b) A= {x∈ C : |x| ≤3}
c) A= {x∈ C : |x| ≤ (pierswiastek z 8) }
3. Oblicz błąd bezwzględny oraz błąd wzgędny przbliżenia liczy x liczą a. Błąd względny
podaj z dokładnością do 0,1%
a) x = 3,1; a = 3 </sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub>_
b) x = 45,9; a = 46 </sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub>_
c) x = 45,9; a = 45 </sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub></sub>_
17 gru 18:28