matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ewcia:
musze obliczyć logarytm z 2 o podstawie 8
17 gru 18:41
gaga:
2
3
=8 to log
2
8 = log
2
2
3
= 3 bo 2
3
=8
17 gru 18:50
gaga:
nie zauważyłam ,że odwrotnie sory
ojjj log
8
2 czyli
3
√
8
=2 8
1/3
= 2 to log
8
8
1/3
= 1/3
17 gru 18:55