karmnik: A granica w takim przykłądzie:
(n+2)! + (n+1)!
a
n=----------------------
(n+2)! - (n-1)!
mogę to rozpisać tak:
(n-1)n!(n+1)(n+2) + (n-1)n!(n+1)
a
n=---------------------------------------------
(n-1)n!(n+1)(n+2) - (n-1)!
mogę to tak rozpisać

Jak tak to co dalej...

17 gru 18:59
karmnik: oj, już widzę, że trochę naknociłem z tym (n-1)
17 gru 19:02
karmnik: ta silnia jak już coś to chyba powinna stać przed (n-1).
czyli:
(n-1)!n(n+1)(n+2) + (n-1)!n(n+1)
an=---------------------------------------------
(n-1)!n(n+1)(n+2) - (n-1)!
17 gru 19:10