Martu$;D: Rozwiąż układy równań metodą podstawiania:
a)4y+4x=128
3y+x=52
b)6a+9b=126
18+2a+2b=54
Proszę o pomoc!
17 gru 16:14
adm: a)
y+x=32
3y+x=52
x=32-y
3y+32-y=52
(1)
y=10
b)
2a+3b=42
a+b=18
(1)
a=18-b
2(18-b)+3b=42
(2)
36+b=42
a=18-b
b=6
a=12
cała filozofia, jesli się nie machnęłam to powinno być dobrze
17 gru 17:22
Martu$;D: Nom chociaż my w szkole robimy innym sposobem jakby to powiedzieć tak na skróty, to
przyznam, że ten sposób jest o wiele łatwiejszy do zrozumienia Dzięki wreszcie
załapałam, ale tym sposobem