piotr: przekatne prostokata przecinaja sie pod katem 60 stopni .oblicz pole prostokata jesli
dlu. przekatnej wynosi 20
17 gru 17:40
Andzelika: Musisz wykorzystać zaleznosc kątow w trojkacie.
W tym przypadku 60,30,90 stopni.
Od kąta przecięcia przekątnych, poprowadz sieczna tego kąta, która utworzy to z podstawą
kąt prosty i podzieli ją na pół.
Później już z górki

Mój wynik:
a*b=pole prostokąta
a=10
b=10{3}
p=100{3}
17 gru 19:07
Henio: pole wynosi 200
17 gru 19:10
jedrus: serdeczne dzieki pozdrawiam
17 gru 19:11