aga19: prasze pomocy wyznacz pochodną
Thom35: 16 + 243t + 949t2 - 6872 t3 - 26154 t4 = 0
ankaa: sprawdź tożsamośc dla dowolnego kata ostrego α : (cosα / 1 + sinα) + tgα = 1 / cos α
Aśka: Proszę o pomoc. o godzinie 12.00 wskazówka minutowa zegara pokrywa się z jego wskazówka godzinową. Oblicz, o której godzinie następuje kolejne pokrycie się obu wskazówek tego
ktoś: Witam! Chciałbym poznać wynik takiej prostej nierówności:
Tomek: Witam. Proszę o pomoc w rozwiązaniu kilku zadań.
Asik: Proszę o pomoc III x - 11 I +11 I - 11 I = 11 i drugi przykład II 2x - 6 I + 3,5 I - 1,3 = 5,2
Iwona: Proszę o pomoc Proste zadanie z gimnazjum o układzie równań metodą podstawiania
nata90r: Rozwiąż nierówność 2x2 < -260 +53x. Podaj wszystkie liczby całkowite, które spełniają tę nierówność.
nata90r: Dany jest wielomian W(x)= x3+2x2-9x-18
paulina: W grupie 200 osób 65% uczy się języka angielskiego , 47% uczy się języka rosyjkiego, a 30% uczy się obu tych jezykow. Oblicz prawdopodobieństwo, że wybrana losowo z tej grupy
jaaa :P: Pomoże ktoś Proste zadanie z gimnazjum o układzie równań metodą podstawiania
xoxo: ile jest licz całkowitych x spełniających podany warunek? a) x= 22/9
genialnaa : Rozwiąż układ równań metodą podstawiania
Iwona: y-3x= 10
Pomóż mi!: Iloczyn dwóch liczb jest 20 razy większy niż odwrotność ich sumy. Suma sześcianów tych liczb stanowi 325% iloczynu tych liczb i ich sumy. Jakie to liczby?
?.?: y=10 x=√2
Kama: Jak rozwiązać poniższe równanie 2/(x3+x2-x-1)+4/(x3-x2-x+1)=1/(x2-2x+1)-3/(x2+2x+1)
Kama: rozwiąż równanie: (2k2+x2)/(k3-x3)-(2x)/(x2+kx+k2)=1/(k-x) z parametrem k
paulina: w trójkącie ABC kąt przy wierzhcolku B jest 2 razy wiekszy od kata przy wierzcholku A , a kąt przy wierzchołku C jest 3 razy wiekszy od kata przy wierzcholkuA. Wyznacz obwód tego
burza mozgow :P: funkcja : f(x) = 2/x Oblicz dla jakich argumentow funkcji f osiaga wartosc √2
paulina: 65% uczy się jezyka angielskiego
paulina: W grupie 200 osób 655 uczy się języka angielskiego , 47% uczy się języka rosyjkiego, a 30% uczy się obu tych jezykow. Oblicz prawdopodobieństwo, że wybrana losowo z tej grupy
kasia: maksymalny kąt pod jakim moze wznosic się pewna droga wynosi 5stopni. Jesli trzeba ja poprowadzic z wysokosci 200m n.p.m to jaka co nakmniej dlugosc musi miec taki odcinek
%24%24%24: Niech A = {(x,y) : |x| + 2y ≤ 3}, B = {(x,y) : |y| ≥ x2}. Zaznaczyć na płaszczyźnie zbiory A(suma)B, A\B.
kasia: drabine o dlugosci 3m oparto o mur tak ze twrzy z poziomem kat 65. w jakiej odleglosci od muru znajduje sie podstawa drabiny? na jaka wysokosc siega drabina?
hm hm: Dane sa wielomiany: Q(x)= x3 - x2 +2
Kir.ke: Bardzo proszę o rozwiązanie tych zadań. Byłabym bardzo wdzięczna.
Malutka: Czy ktoś umie mi pomódz ?Prosze
sd: wyznacz x, jesli przyblizenie z nadmiarem liczby x jest rownr 13,6; blad wzgledny przyblizenia wynosi 0,00369
potrzebuje pomocy: Jak to rowiazac bo mam problem szczegolnie z ta potega w rowaniu...
Olo: Wykaż że jeśli suma trzech pierwszych wyrazów ciągu arytmetycznego wynosi 0, to drugi wyraz też wynosi 0.
Kate: suma cyfr liczby dwucyfrowej wynosi 12. Jeśli na końcu tej liczby dopiszemy 0 i 1, to otrzymamy liczbę o 7462 większą od danej. Znajdź tę liczbę.
mich: Wyznacz dziedzinę funkcji:
$$$: Niech A = {(x,y) : |x| + 2y ≤ 3}, B = {(x,y) : |y| ≥ x2}. Zaznaczyć na płaszczyźnie zbiory A(suma)B, A\B.
lehu: Zbadaj, dla jakich wartości m równanie: (m-2)x4-2(m+3)x2+m+1=0 ma cztery różne pierwiastki. Good luck : )
aga: Dwa nieprzyjemne równania. Proszę o pomoc.
on: pomóżcie miplis
BZIK: Bąbel: Oblicz wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych wiedząc, że a) sinα=2/3
Sebol: Znajdz wektory o długości 2 które sa prostopadłe do wektora [2,-2]
kasienka: 1.(x 3-1) : (x-1) 2.(x5+1) : (x+1)
potrzebuję pomocy: Dane są liczby: 3√2 - 5 (1/4)3
Bąbel: Oblicz wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych wiedząc, że a) sinα=2/3
on: obserwując zużycie benzyny w swoim samochodzie Pan Nowak stwierdził że jeśli wystartuje z pełnym bakiem i będzie jechał po autostradzie ze stała prędkością to zależność liczby
kasienka: Te zadania coco sa dobre,sprawdzilam w zeszycie i poprawnie sa napisane,i mam problem zielonego pojecia nie mam o co w tym chodzi,moglbys napisac linijka pod linijka te
Madzia: Pomóżcie Prosze
OnA: Bardzo bym prosiła by mi ktoś pomógł ?
John: Witam. Byłbym bardzo wdzięczny za rozwiązanie tych zadań.Pozdrawiam. Kto pomoże ? 1. Krawędź boczna ostrosłupa prawidłowego trójkątnego ma długość 24cm, a jego wysokość
lola: cosα = 4/5 wyliczyć
;(: f(x) = x2-6x+9 Uzasadnij ze dla kazdej liczby calkowitej m liczba f(m) jest kwadratem liczby calkowitej. Kwadratem jakiej liczby naturalnej jest f(m). Jezeli m=123456.
Olcia: Bardzo prosze o rozwiązanie tych zadan. Należy obliczyć pochodną funkcji złożonej:
Madziek: mam problem z językiem angielskim i zwracam się do was i polegam na was chociaz wiem ze tu forum do matematyki no ale moze jednak....mam do przetłumaczenia : Będę was bardzo
Mirka: czy mógłby ktoś pokusić się o rozwiązanie.I oczywiście wyjaśnienie działań krok po kroku nast. działania?